reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Te testy to była głupota bo pierwszy 5 dni temu pink z rosmana a drugi dwa dni temu czułość 10 ale nie z porannego moczu 🙄🙄🙄 nie wiem czego oczekiwałam....
jeśli jest ciąża i beta w organizmie to nie musi być z porannego moczu :) beta na początku tak zapierdziela, że testy ciemnieją w mgnieniu oka :)

Pewnie masz rację

Ja naprawdę nie muszę mieć racji. Można wierzyć że plemniki partnera przeżyją 30 dni i bombę atomową. To nic złego. Wolny kraj

Ale też trzeba mieć świadomość, że to forum jest otwarte. Poczytywać je można również bez konta, edukacja seksualna w Polsce leży więc dla bezpieczeństwa zawsze wolę podać naukowe fakty gdyby kiedyś przeczytała to zbłąkana nastoletnia dusza martwiąca się, o np. spóźniający się okres 22 dni po stosunku.

Początki ciąży to stety niestety czysta, konkretna matematyka.

Ale też trochę Ci zazdroszczę bo 3 ciąże za mną (nie wszystkie udane), zaraz 2 rok bezskutecznych starań, USG, testy owulacyjne, swego czasu mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, badanie szyjki i jak widać w moim ostatnim wpisie sprzed lekko ponad godziny - nadal nie jestem wstanie w 100% potwierdzić kiedy miałam owulację 😂

Ja naprawdę nie muszę mieć racji. Można wierzyć że plemniki partnera przeżyją 30 dni i bombę atomową. To nic złego. Wolny kraj

Ale też trzeba mieć świadomość, że to forum jest otwarte. Poczytywać je można również bez konta, edukacja seksualna w Polsce leży więc dla bezpieczeństwa zawsze wolę podać naukowe fakty gdyby kiedyś przeczytała to zbłąkana nastoletnia dusza martwiąca się, o np. spóźniający się okres 22 dni po stosunku.

Początki ciąży to stety niestety czysta, konkretna matematyka.

Ale też trochę Ci zazdroszczę bo 3 ciąże za mną (nie wszystkie udane), zaraz 2 rok bezskutecznych starań, USG, testy owulacyjne, swego czasu mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, badanie szyjki i jak widać w moim ostatnim wpisie sprzed lekko ponad godziny - nadal nie jestem wstanie w 100% potwierdzić kiedy miałam owulację 😂
Nie wiem co napisać 😄 wszystkiego mi się odechciało... nie oczekiwałam
Zapewne w ciąży nie jesteś...
Też tak w głębi serca uważam, jednak te " objawy " mnie trochę rozchwiały i pozbawiły zdrowego rozsądku

Nie wiem co napisać 😄 wszystkiego mi się odechciało... nie oczekiwałam

Też tak w głębi serca uważam, jednak te " objawy " mnie trochę rozchwiały i pozbawiły zdrowego rozsądku
tylko twoje objawy nie są ciążowe 🤷🏻‍♀️ temperatura 37 żeby wskazywała ciążę to musi być mierzona w pochwie odrazu po przebudzeniu, bez wstania z łóżka, codziennie o tej samej porze termometrem owulacyjnym. Minimum 16 wyższych temperatur może oznaczać ale nie musi ciążę :)
Ból brzucha od 1.5 tyg. Posmak metaliczny w buzi może być objawem ciążowym ale wtedy beta jest w takich wartościach, że każdy test wskazałby to.
Więc może warto wybrać się do lekarza vo podwyższone temperatur ciała i ból brzucha może wskazywać na jakąś infekcję lub zapalenie w organizmie.

spoko, nie namawiam, jeżeli lepiej się czujesz czekając, to poczekaj, rób w zgodzie ze sobą - nie ma co się do niczego zmuszać :)
Na początku cyklu obiecałam sobie czekać ale znam siebie i wiem, że nie wytrzymam 😏 pewnie zrobię żeby nie zadręczać się myślami „a co jeśli”. Ale następny dopiero w piątek 🙈

reklama
Jak byłam przed casarka usłyszałam od koleżanki że ona "na drugi dzień to już śmigała przy dziecku". Ja nie byłam w stanie się spionizowac. Od początku uważałam że jestem gorsza, skończyło się depresją poporodową. Koleżanka pewnie w dobrej wierze chciała mi powiedzieć że nie jest tak źle po cc a ja w głowie miałam tylko: "nie dałaś rady"😔
No właśnie, czasem nas mocno bolą niektóre teksty i słyszymy je ciągle w głowie. I sami w sumie nie wiemy które nasze wypowiedzi komuś tak utknęły.
Hejk w weekend 😀
Bylam na monitoringu
Mam mieszane uczucia 😞
Pęcherzyk 19 mm
Endo 8 mm
Jeszcze 1 zastrzyk Rekovelle i w poniedziałek wieczorem zastrzyk na pękniecie.
Ale cos sluzu slabo 😞
Czekam tez na wyniki estradiolu
A który dzień cyklu masz dzisiaj?

Do góry