reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Te testy to była głupota bo pierwszy 5 dni temu pink z rosmana a drugi dwa dni temu czułość 10 ale nie z porannego moczu 🙄🙄🙄 nie wiem czego oczekiwałam....
jeśli jest ciąża i beta w organizmie to nie musi być z porannego moczu :) beta na początku tak zapierdziela, że testy ciemnieją w mgnieniu oka :)

Pewnie masz rację

Ja naprawdę nie muszę mieć racji. Można wierzyć że plemniki partnera przeżyją 30 dni i bombę atomową. To nic złego. Wolny kraj

Ale też trzeba mieć świadomość, że to forum jest otwarte. Poczytywać je można również bez konta, edukacja seksualna w Polsce leży więc dla bezpieczeństwa zawsze wolę podać naukowe fakty gdyby kiedyś przeczytała to zbłąkana nastoletnia dusza martwiąca się, o np. spóźniający się okres 22 dni po stosunku.

Początki ciąży to stety niestety czysta, konkretna matematyka.

Ale też trochę Ci zazdroszczę bo 3 ciąże za mną (nie wszystkie udane), zaraz 2 rok bezskutecznych starań, USG, testy owulacyjne, swego czasu mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, badanie szyjki i jak widać w moim ostatnim wpisie sprzed lekko ponad godziny - nadal nie jestem wstanie w 100% potwierdzić kiedy miałam owulację 😂

Ja naprawdę nie muszę mieć racji. Można wierzyć że plemniki partnera przeżyją 30 dni i bombę atomową. To nic złego. Wolny kraj

Ale też trzeba mieć świadomość, że to forum jest otwarte. Poczytywać je można również bez konta, edukacja seksualna w Polsce leży więc dla bezpieczeństwa zawsze wolę podać naukowe fakty gdyby kiedyś przeczytała to zbłąkana nastoletnia dusza martwiąca się, o np. spóźniający się okres 22 dni po stosunku.

Początki ciąży to stety niestety czysta, konkretna matematyka.

Ale też trochę Ci zazdroszczę bo 3 ciąże za mną (nie wszystkie udane), zaraz 2 rok bezskutecznych starań, USG, testy owulacyjne, swego czasu mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, badanie szyjki i jak widać w moim ostatnim wpisie sprzed lekko ponad godziny - nadal nie jestem wstanie w 100% potwierdzić kiedy miałam owulację 😂
Nie wiem co napisać 😄 wszystkiego mi się odechciało... nie oczekiwałam
Zapewne w ciąży nie jesteś...
Też tak w głębi serca uważam, jednak te " objawy " mnie trochę rozchwiały i pozbawiły zdrowego rozsądku

Nie wiem co napisać 😄 wszystkiego mi się odechciało... nie oczekiwałam

Też tak w głębi serca uważam, jednak te " objawy " mnie trochę rozchwiały i pozbawiły zdrowego rozsądku
tylko twoje objawy nie są ciążowe 🤷🏻‍♀️ temperatura 37 żeby wskazywała ciążę to musi być mierzona w pochwie odrazu po przebudzeniu, bez wstania z łóżka, codziennie o tej samej porze termometrem owulacyjnym. Minimum 16 wyższych temperatur może oznaczać ale nie musi ciążę :)
Ból brzucha od 1.5 tyg. Posmak metaliczny w buzi może być objawem ciążowym ale wtedy beta jest w takich wartościach, że każdy test wskazałby to.
Więc może warto wybrać się do lekarza vo podwyższone temperatur ciała i ból brzucha może wskazywać na jakąś infekcję lub zapalenie w organizmie.

spoko, nie namawiam, jeżeli lepiej się czujesz czekając, to poczekaj, rób w zgodzie ze sobą - nie ma co się do niczego zmuszać :)
Na początku cyklu obiecałam sobie czekać ale znam siebie i wiem, że nie wytrzymam 😏 pewnie zrobię żeby nie zadręczać się myślami „a co jeśli”. Ale następny dopiero w piątek 🙈

reklama
Jak byłam przed casarka usłyszałam od koleżanki że ona "na drugi dzień to już śmigała przy dziecku". Ja nie byłam w stanie się spionizowac. Od początku uważałam że jestem gorsza, skończyło się depresją poporodową. Koleżanka pewnie w dobrej wierze chciała mi powiedzieć że nie jest tak źle po cc a ja w głowie miałam tylko: "nie dałaś rady"😔
No właśnie, czasem nas mocno bolą niektóre teksty i słyszymy je ciągle w głowie. I sami w sumie nie wiemy które nasze wypowiedzi komuś tak utknęły.
Hejk w weekend 😀
Bylam na monitoringu
Mam mieszane uczucia 😞
Pęcherzyk 19 mm
Endo 8 mm
Jeszcze 1 zastrzyk Rekovelle i w poniedziałek wieczorem zastrzyk na pękniecie.
Ale cos sluzu slabo 😞
Czekam tez na wyniki estradiolu
A który dzień cyklu masz dzisiaj?

Do góry