reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Mam pytanie. Pewnie głupie, ale zaczęło mnie dzisiaj zastanawiać czy na stymulacji też pęcherzyki rosną średnio 2mm na dobę? A jak jest więcej niż jeden pęcherzyk? Ktoś coś na ten temat wie?
Mnie gin tłumaczyła w ten sposób, że różnie- każdy inaczej reaguje, więc u niektórych rosną na przykład 2mm, u innych nawet 4mm. Wpływ ma oczywiście też dawka.

Mnie gin tłumaczyła w ten sposób, że różnie- każdy inaczej reaguje, więc u niektórych rosną na przykład 2mm, u innych nawet 4mm. Wpływ ma oczywiście też dawka.
Właśnie w tej dawce pokładałam duże nadzieje i się zawiodłam.
Napiszę Wam jak było u mnie:
1 cykl, 12dc - 1 pęcherzyk 20mm - dawka letrozolu 25mg
2 cykl, 12dc - 2 pęcherzyki 20mm - dawka letrozolu 25mg
3 cykl, 12dc - 2 pęcherzyki 16mm i jeden 13mm - dawka letrozolu 25mg
4 cykl, 13dc - 2 pęcherzyki 15mm - dawka letrozolu 60mg
Analizując powyższe zestawienie można nie wywnioskować zupełnie nic ;)

Właśnie w tej dawce pokładałam duże nadzieje i się zawiodłam.
Napiszę Wam jak było u mnie:
1 cykl, 12dc - 1 pęcherzyk 20mm - dawka letrozolu 25mg
2 cykl, 12dc - 2 pęcherzyki 20mm - dawka letrozolu 25mg
3 cykl, 12dc - 2 pęcherzyki 16mm i jeden 13mm - dawka letrozolu 25mg
4 cykl, 13dc - 2 pęcherzyki 15mm - dawka letrozolu 60mg
Analizując powyższe zestawienie można nie wywnioskować zupełnie nic ;)
A nie przegięła trochę z dawką ? Te 60 mg to strasznie dużo...

Mam pytanie. Pewnie głupie, ale zaczęło mnie dzisiaj zastanawiać czy na stymulacji też pęcherzyki rosną średnio 2mm na dobę? A jak jest więcej niż jeden pęcherzyk? Ktoś coś na ten temat wie?

U mnie rosły tak srednio właśnie 2 mm, ale pękał jeden. Ja wolalam jeden, bo dwa razy jak mialam po dwa pęcherzyki to jeden stanął, a drugi się jakoś podzielił.

A nie przegięła trochę z dawką ? Te 60 mg to strasznie dużo...
No eksperymentujemy :D Mówiła, że w następnym cyklu pomyślimy czy nie dołożyć zastrzyków.
U mnie rosły tak srednio właśnie 2 mm, ale pękał jeden. Ja wolalam jeden, bo dwa razy jak mialam po dwa pęcherzyki to jeden stanął, a drugi się jakoś podzielił.
Moja gin mówi, że ją satysfakcjonuje jak są trzy pęcherzyki.

To się nasuwa wniosek, że bardziej się sprawdzał krótszy okres dawkowania. Bo dobrze rozumiem te 60 mg stosowałaś dłużej niż 25 mg?
Z jednej strony tak. Z drugiej kwestia czy może organizm się przyzwyczaił i ta dawka 25mg nie dałaby teraz żadnego efektu. Właśnie dlatego było moje pierwsze pytanie jak to wygląda ze wzrostem pęcherzyków na stymulacji, bo nawet nie mam żadnego punktu odniesienia. Nie znalazłam też żadnych badań na ten temat.
Przy dawce 25mg brałam 2 razy dziennie 1 tabletkę od 2 do 6dc. Przy dawce 60mg brałam 2 razy dziennie 1 tabletkę od 2 do 5dc i 2 razy dziennie 2 tabletki od 6 do 9dc.
Edit: dla jasności jedna tabletka to 2,5mg

reklama
Z jednej strony tak. Z drugiej kwestia czy może organizm się przyzwyczaił i ta dawka 25mg nie dałaby teraz żadnego efektu. Właśnie dlatego było moje pierwsze pytanie jak to wygląda ze wzrostem pęcherzyków na stymulacji, bo nawet nie mam żadnego punktu odniesienia. Nie znalazłam też żadnych badań na ten temat.
Przy dawce 25mg brałam 2 razy dziennie 1 tabletkę od 2 do 6dc. Przy dawce 60mg brałam 2 razy dziennie 1 tabletkę od 2 do 5dc i 2 razy dziennie 2 tabletki od 6 do 9dc.
Hmm będąc na Twoim miejscu to skłaniałabym się ku wersji brania większej dawki niż 25 mg, ale w krótszym czasie niż do 9 dc. Nie jest to poparte niczym innym jak tylko moim przeczuciem wziętym z dupy. Chociaż intuicja mnie rzadko zawodzi 😅🤣🤣

Do góry