reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Nie wiem czy już ktoś to napisał bo mam dziś trochę zamieszanie ale nie wiem jak bardzo lubisz tego lekarza bo ja bym uciekała.

Pęcherzyki rosną ok 2mm na dobę a pękać powinny mając 18-28mm więc owulacje możesz mieć na dniach. Oczywiście możesz mieć też i za tydzień. Możesz nawet w ogóle nie mieć. Oczywiście mogą sobie rosnąć też skokowo raz 1mm raz 3mm. Ale skoro Ona uwaza że owulacja będzie za tydzień to za przeproszeniem po jakiego ch*uja mówi Ci żebyś zrobiła proga w dniu owulacji. Zrób 7 dni po. Testuj, mierz temperaturę albo najlepiej skocz na jakeis USG po weekendzie
ale ja nie napisałam ze w dniu owulacji tylko, że 24 kwietnia

reklama
ja też ale uważam, że super, że są takie programy.

W ogóle jak byłam u tego gina w medicover, to on pracuje w klinice niepłodności i tak sobie pogadaliśmy o ivf. I on mi powiedział, że jeżeli się zmieni władza, to prawdopodobnie wejdzie jakiś rządowy program dofinansowań. Ale nie znam więcej szczegółów.
O to ciekawe. 😊 Uważam, że taki program dofinansowan patrząc ile par się leczy i jakie kolejki się robią w klinikach jest konieczny!

O to ciekawe. 😊 Uważam, że taki program dofinansowan patrząc ile par się leczy i jakie kolejki się robią w klinikach jest konieczny!
Najgorzej, że nawet te niekomercyjne kliniki leczenia niepłodności działają w takich godzinach, że jeśli ktoś pracuje na etacie to bardzo trudno jest to pogodzić. To też powinno się zmienić.

Najgorzej, że nawet te niekomercyjne kliniki leczenia niepłodności działają w takich godzinach, że jeśli ktoś pracuje na etacie to bardzo trudno jest to pogodzić. To też powinno się zmienić.
E no nie mów. Są do 17, 18, 19, 20.
Nawet i w sobotę cos jest otwarte.
Chyba, że u Ciebie taki problem, ale Łódź malutka znów nie jest więc coś powinno być.

Załączniki

• Screenshot_20230413-174317_Maps.jpg
    Screenshot_20230413-174317_Maps.jpg
    150,7 KB · Wyświetleń: 76
Mam pytanie. Pewnie głupie, ale zaczęło mnie dzisiaj zastanawiać czy na stymulacji też pęcherzyki rosną średnio 2mm na dobę? A jak jest więcej niż jeden pęcherzyk? Ktoś coś na ten temat wie?

reklama
Mam pytanie. Pewnie głupie, ale zaczęło mnie dzisiaj zastanawiać czy na stymulacji też pęcherzyki rosną średnio 2mm na dobę? A jak jest więcej niż jeden pęcherzyk? Ktoś coś na ten temat wie?
Ja mogę powiedzieć tylko jak mialam przy mojej stymulacji. 11 dc, 2 pęcherzyki 13 i 16, 13 dc 18 i 17 - jeden przyspieszył, drugi zwolnił. 14dc - zastrzyk, po nim pęcherzyki ok 19 oba. Owu jakos niedziela- poniedziałek. Jeden pękł, drugi nie.

Do góry