reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
ja mam już tyle dziwnych historii, że to przechodzi ludzkie pojęcie 😂 Łącznie z lekarzem na NFZ, który stwierdził, że miałam pozytywną betę, bo mój mózg ją wytworzył, bo tak bardzo chcę dziecka 😂🤣 Dziewczyny znają te historie 😂
Ooo pamiętam to!
To jeszcze było jak czytałam wątek nie mając konta!

A tak w temacie testów owulacyjnych, u góry domowe laboratorium a drugi to ten tani z Allegro, maczane w tym samym siuśku 🤦‍♀️ nic dziwnego, że mi nigdy nie wychodziły 🤷🏼‍♀️

Załączniki

• IMG_8872.jpeg
    IMG_8872.jpeg
    355,6 KB · Wyświetleń: 74
A tak w temacie testów owulacyjnych, u góry domowe laboratorium a drugi to ten tani z Allegro, maczane w tym samym siuśku 🤦‍♀️ nic dziwnego, że mi nigdy nie wychodziły 🤷🏼‍♀️
To mój z Horien z dzisiaj rana. Nie mam z DL, a zauważyłam, że te z Allegro trzeba z 30 sekund potrzymać w sikach i wtedy lepiej sie wybarwiają

Załączniki

• 20230406_095315.jpg
    20230406_095315.jpg
    664,4 KB · Wyświetleń: 56
Tylko wiesz, dziwne, że 24.03 lekarz stwierdził, że jest po owulacji, potem zrobiłam proga 27.03 wynik 0,70, teraz taki …
Nie widział wtedy 24, że coś rośnie?
A może ten prog za wcześnie był zrobiony, np 4-5 dpo? Ale nie wiem czy wtedy miał prawo być tak niski.
A jak jesteśmy przy owulkach co sądzicie?
Śluz od 3 dni, wczoraj ból podbrzusza okropny, górny test z wczoraj a dolny z dziś.
Zazwyczaj kierowałam się obserwacją śluzu i oczywiście w tym miesiącu miałam odpuścić monitoring ALE ! wiemy jak jest 😂 myślicie, że to już pik?
Co prawda i tak profilaktycznie co drugi dzień trzonowanko ale jeśli mam mieć owulację to będzie nawet codziennie 😅
Wg mnie pik, ale ja mam małe doświadczenie :D
kurcze, ja nie za bardzo widzę tu cos

no ja tu niestety nic nie widzę, ale jest bardzo wcześnie. Kolejne dni wszystko wyjaśnią
Noo na zdjęciach to nawet ja nie widzę, albo bardziej widzę z pamięci bo wiem jaki był widok na żywo :p także tak jak mówię, normalnie bym nawet nie wrzucała :D
no ja widzę, ale zawsze wiedzę i nawet ostatnio dziewczyny widziały i ch… koniecznie jutro z rana melduj się z testem ❤️
Oo dobra jesteś! Jak nawet ja ledwo to widzę na fotkach :d będzie meldunek rano, pewnie opóźniony bo mam czas dopiero jak małego uśpię na drzemkę :D aczkolwiek i tak nastawiam się że to fabryczna co najwyżej.
ja mam już tyle dziwnych historii, że to przechodzi ludzkie pojęcie 😂 Łącznie z lekarzem na NFZ, który stwierdził, że miałam pozytywną betę, bo mój mózg ją wytworzył, bo tak bardzo chcę dziecka 😂🤣 Dziewczyny znają te historie 😂
O i piękna teoria na biochemy :D tak się zastanawiałam jak biochemy działają, to już wiem! Kobiety je sobie wymyślają, normalnie ciąże urojone 😅

reklama
U mnie dziś 8dpo i ponieważ rano mi było lekko niedobrze, to uznałam że machnę test, co mi tam :D
I był biały, ale nie byłabym sobą gdybym go po czasie nie rozebrała. Niby dalej biały ale okiem staraczki się dopatrzyłam cienia cienia :p za cholerę na zdjęciach nie umiem tego uchwycić, nawet bym ich nie wrzucała gdyby nie niepisany obowiązek dla Komisji Kresek i Cieni.
W każdym razie nie napalam się, większe cienie tu były i nic nie wnosiły, chociaż w zeszłym cyklu dokładnie testy oglądałam i nic na nich nie było. Tu nawet mój mąż powiedział że widzi, a jak chciał pokazać gdzie to porysował test także więcej zdjęć nie będzie :D
Zatestuję po prostu jeszcze jutro.
Nic nie widze jak zwykle, ale liczę, że już jutro kreska widoczna się pojawi :) trzymam mocno 🤞

Do góry