reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Dziewczyny trochę w temacie supli 😅 Bardzo chciałam zacząć suplementowac kolagen, na poprawę skóry, włosów no i ogólnie jak to się mówi młodsza się nie robię 😂. Wyczytałam, że najlepszy pod tym względem jest kolagen rybi, dobrze działa na zmarszczki, nawilża, leczy nawet stany zapalne skory, potrafi zmniejszyć trądzik. No i wiadomo kolagen dobry na stawy. No wiec zakupiłam Collarose fish od deynn. Ma on do tego biotynę, kwas hialuronowy i do tego witaminę C. Pije już dwa tygodnie. Podobno efekty po nim są rewelacyjne. Czy któraś z was wie coś o nim lub sama pije ten lub inny kolagen rybny? Jestem ciekawa waszego zdania. 😊

reklama
Dziewczyny trochę w temacie supli 😅 Bardzo chciałam zacząć suplementowac kolagen, na poprawę skóry, włosów no i ogólnie jak to się mówi młodsza się nie robię 😂. Wyczytałam, że najlepszy pod tym względem jest kolagen rybi, dobrze działa na zmarszczki, nawilża, leczy nawet stany zapalne skory, potrafi zmniejszyć trądzik. No i wiadomo kolagen dobry na stawy. No wiec zakupiłam Collarose fish od deynn. Ma on do tego biotynę, kwas hialuronowy i do tego witaminę C. Pije już dwa tygodnie. Podobno efekty po nim są rewelacyjne. Czy któraś z was wie coś o nim lub sama pije ten lub inny kolagen rybny? Jestem ciekawa waszego zdania. 😊
ja od 4 miesięcy piję ten kolagen i zauważyłam tyle, że mam bardziej napiętą skórę i to chyba tyle 😬

na język blokowiska: PAI-1 odgrywa istotną rolę przy implantacji, a u mnie jest nieprawidłowy (ogólnie jest to związane z krzepliwością, dlatego acard i heparyna)

Czy przez to np miałaś biochema/y? Czy jeśli teraz po tym pozytywnym teście z minimalną betą od razu przyjmiesz heparynę to jest szansa na to, że ta ciąża się utrzyma? Czy po prostu biochem był tak po prostu a ma to wpływ tylko na ciążę na trochę dalszym etapię 5/6 tydzień. Przepraszam za bezpośredniość jeśli nie chcesz nie odpowiadaj po prostu jestem ciekawa co dalej.

Czy przez to np miałaś biochema/y? Czy jeśli teraz po tym pozytywnym teście z minimalną betą od razu przyjmiesz heparynę to jest szansa na to, że ta ciąża się utrzyma? Czy po prostu biochem był tak po prostu a ma to wpływ tylko na ciążę na trochę dalszym etapię 5/6 tydzień. Przepraszam za bezpośredniość jeśli nie chcesz nie odpowiadaj po prostu jestem ciekawa co dalej.
50/50 😂 mogło się przyczynić i dlatego były poronienia i acard z heparyną zadziałają, albo i nie 😝

reklama
50/50 😂 mogło się przyczynić i dlatego były poronienia i acard z heparyną zadziałają, albo i nie 😝
U mnie 2 poronienia na dokładnie tym samym etapie 6t2d. Zbadałam trombofilię. Wyszło MTHFR_1298>C Układ heterozygotyczny - nieprawidłowy. Od tej diagnozy biorę Acard 150 (również podczas miesiączki). Jeśli jeszcze się uda to od pozytywnego testu plan na Neoparin 40 🤔

Do góry