reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

nie no, zwykły posiew, ale z szyjki macicy, a nie z pochwy. Najlepiej z antybiogramem. Plus dodatkowo MUCHa, bo to w zwykłym posiewie nie wychodzi
Dzięki! Kurczę obawiam się jakiegoś zakażenia bo miałam w cytologiach stan zapalny.
Dostałam na to leki jakieś ogólne, trochę naiwnie byłam przekonana, ze jeśli i ja i mąż nie mieliśmy nigdy żadnych innych partnerów seksualnych to ewentualne takie zakażenia typu much etc mnie nie dotyczą (nie żebym o kimś zakażonym miałam jakiekolwiek mniemanie, bakteria jak to bakteria zdarza się wszędzie).
Teraz jakoś mocno zwątpiłam czy czegokolwiek można być pewnym i czy może można było tez złapać na basenie czy coś :/
Zrobię na pewno tez i mężowi przy okazji badania nasienia (bo mi się przeziębił i miał antybiotyk i się jego badanie przeniosło)

reklama
Dzięki! Kurczę obawiam się jakiegoś zakażenia bo miałam w cytologiach stan zapalny.
Dostałam na to leki jakieś ogólne, trochę naiwnie byłam przekonana, ze jeśli i ja i mąż nie mieliśmy nigdy żadnych innych partnerów seksualnych to ewentualne takie zakażenia typu much etc mnie nie dotyczą (nie żebym o kimś zakażonym miałam jakiekolwiek mniemanie, bakteria jak to bakteria zdarza się wszędzie).
Teraz jakoś mocno zwątpiłam czy czegokolwiek można być pewnym i czy może można było tez złapać na basenie czy coś :/
Zrobię na pewno tez i mężowi przy okazji badania nasienia (bo mi się przeziębił i miał antybiotyk i się jego badanie przeniosło)
wiesz co, bakterie nie są chorobami przenoszonymi drogą płciową, więc je możesz wszędzie złapać tak naprawdę - na basenie, w toalecie we własnym domu, w miejscu publicznym, wiec to dotyczy wszystkich - zarówno współżyjących oraz niewspółżyjących. To samo z wirusami - moja mama się zaraziła HPV, a również miała w życiu jedynego partnera seksualnego, wiec pewnie zaraziła się na jakimś basenie czy coś.

Ja sobie raz w miesiącu robię posiewy, bo te bakterie są nieraz mniej lub bardziej groźne i wolę wiedzieć na bieżąco, co się dzieje, natomiast z perspektywy nie staraczkowej to większość z nich leczy się dopiero jak są objawowe. Oczywiście tu w dużym uogólnieniu pisze, ale warto sobie to sprawdzać raz na jakiś czas, żeby wiedzieć co i jak :)

gdybym nie wiedziała gdzie są jajniki to bym powiedziała ze podbrzusze, ale to tak ewidentnie po tych dwóch stronach, chociaż gdy miałam bole stresowe mięśnia dna miednicy tez sobie ubzdurałam ze jajniki xd kurczę widzisz to mamy podobnie! Ja dziś skończyłam letrozol to będę ci mogła za pare dni dac znac czy coś z tego bólu się owulacyjne wykluwa potem 😅
Ja miałam tak w tym cyklu ze jakniki czułam bardzo slabo, tzn raz zakuł mnie jeden raz drugi ale to dosłownie pare razy gdy przyjmowałam aromek. Potem cisza. Podbrzusze mnie wgl nke bolało. Na monitoring szłam z myślą, że pewnie nic z tego a tu dwa pecherzyki po jednym na jajniku :)

Staram się od grudnia bo wtedy porobiłam , od tego czasu zawsze przed miesiączka mam brązowe plamienia parę dni wręcz i teraz towniez się zaczęły więc już straciłam nadzieję na 2 kreski :( starałam się w urodziny bo wtedy miałam owulację i niestety znów się nie uda :(

Staram się od grudnia bo wtedy porobiłam , od tego czasu zawsze przed miesiączka mam brązowe plamienia parę dni wręcz i teraz towniez się zaczęły więc już straciłam nadzieję na 2 kreski :( starałam się w urodziny bo wtedy miałam owulację i niestety znów się nie uda :(
Cześć! Chciałabyś do nas dołączyć? 🙂
Czemu myślisz, że się nie uda? Ile czasu jesteś po owulacji? Jeśli masz cykle ok. 28-dniowe, to może zdążysz jeszcze raz zatestować w czerwcu, a do tego czasu zostać tu z nami? 😉 Mogę Cię też „posadzić” na ławeczce.

reklama
Do góry