reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Przyszłam się wyżalić. Jestem dziś dopiero 9/10dpo (raczej 9) a ja już wiem, że w tym miesiącu znowu się nie udało... Bez sensu robić te testy, chodzić na monitoringi, wydawać pieniądze na witaminy i lekarzy skoro nie przynosi to żadnych efektów...

reklama
Przyszłam się wyżalić. Jestem dziś dopiero 9/10dpo (raczej 9) a ja już wiem, że w tym miesiącu znowu się nie udało... Bez sensu robić te testy, chodzić na monitoringi, wydawać pieniądze na witaminy i lekarzy skoro nie przynosi to żadnych efektów...

A skąd wiesz?

Bo ostatnio mam coraz większe bóle spowodowane endometriozą. Dzisiaj cały dzień leżę bo nie jestem w stanie funkcjonować- tak czasami się zdarza. Zapewne zrobiły mi się kolejne zrosty które utrudniają zajście w ciążę. Poza tym w tym miesiącu miałam owulację z jajnika który przez cały rok był nieaktywny i to tylko dlatego, że prawy jajnik już nie działa z powodu torbieli endometrialnych. Skoro przez tyle cykli nie zaszłam w ciążę z prawego jajnika to z lewego szanse na starcie są mniejsze chociażby przez to, że jest słabszy...

No właśnie chyba najbardziej polegam na tym co powiedział lekarz , bo dwa razy mierzył pęcherzyk no i dodatkowo testy ovu też wyszły idealnie w tym 14 DC pozytywne konkretnie, więc tak trochę zaufałam lekarzowi że chyba dobrze widzi 😁 i że jest szansa na tą ovu po ok 2 dniach. Nawet śluz miałam ,,idealnie płodny,, więc wszystko się składało na to, że jednak duża szansa na wystąpienie 🙂 ale czy pęcherzyk pękł i czy doszło do owulacji to już nie mam gwarancji 😉 pozostaje czekać na testowanie 😁

Bo ostatnio mam coraz większe bóle spowodowane endometriozą. Dzisiaj cały dzień leżę bo nie jestem w stanie funkcjonować- tak czasami się zdarza. Zapewne zrobiły mi się kolejne zrosty które utrudniają zajście w ciążę. Poza tym w tym miesiącu miałam owulację z jajnika który przez cały rok był nieaktywny i to tylko dlatego, że prawy jajnik już nie działa z powodu torbieli endometrialnych. Skoro przez tyle cykli nie zaszłam w ciążę z prawego jajnika to z lewego szanse na starcie są mniejsze chociażby przez to, że jest słabszy...

Jeju bardzo mi przykro :(

Cześć dziewczyny. Nie czytałam całego wątku więc wszystkim paniom którym się udało serdecznie gratuluje i życzę spokojnych 9 miesięcy hehe. Ja z mężem staramy się 3 lata. W tym miesiącu z pomocą kliniki niepłodności, dlatego po cichu mam nadzieję że się niedługo uda. Czemu teraz się zdecydowaliśmy się na klinikę? Bo wszystko inne zawiodło 😒. Testować będę w dzień ojca albo dzień później. Te które są przed testowaniem życzę 2 kreseczek i nie traćcie nadziei 😉

Dziewczyny tak się nakręciłam tym testem ze kolejnego nia nie moge sie doczekać... 10 dni i 12 dni po owu już musi test z krwi wykazać cokolwiek lub wykluczyć wszystko co moze byc z tego cyklu?
P.s. tak czesto ostatnio robilam bety, ze babeczka z okienka juz mnie zaczęła kojarzyć, aż mi glupio trochę

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tak się nakręciłam tym testem ze kolejnego nia nie moge sie doczekać... 10 dni i 12 dni po owu już musi test z krwi wykazać cokolwiek lub wykluczyć wszystko co moze byc z tego cyklu?
P.s. tak czesto ostatnio robilam bety, ze babeczka z okienka juz mnie zaczęła kojarzyć, aż mi glupio trochę

Wiesz no masz takie kreski, że coś musi wyjść, ale jak nie badałaś bety po usunięciu tej CP to my tak naprawdę nie wiemy jaka ta beta była. Więc jeden wynik nie wiele powie :p jak będzie przyrost to wiadomo, raczej świeża ciąża ;)

Ogólnie rozumiem jaranko, bo ja tylko odliczam dni do 1dc i się doczekać nie mogę. Jeszcze z racji stymulacji będę miała przez nią pozytywne testy więc też 1 beta mi nic nie powie, ale jaranko w opór. Z tej radości, aż zamówiłam trochę ciuchów dla bobasa :D

reklama
Wiesz no masz takie kreski, że coś musi wyjść, ale jak nie badałaś bety po usunięciu tej CP to my tak naprawdę nie wiemy jaka ta beta była. Więc jeden wynik nie wiele powie :p jak będzie przyrost to wiadomo, raczej świeża ciąża ;)

Ogólnie rozumiem jaranko, bo ja tylko odliczam dni do 1dc i się doczekać nie mogę. Jeszcze z racji stymulacji będę miała przez nią pozytywne testy więc też 1 beta mi nic nie powie, ale jaranko w opór. Z tej radości, aż zamówiłam trochę ciuchów dla bobasa :D
No przebilas wszystko zakupami ciuchów- jezu jaram się również twoim pierwszym udanym cyklem, ja na razie kupilam super malusie slodkie bodziaki i skarpetunie dla koleżanki córki. Mężowi po powrocie z miasta machnęlam zakupami i mówię mu, ze wierzę w ten nasz test i to pierwsze zakupy....🤣😳 zaniemowil wmurowany do mojego parsknięcia śmiechem, ze to prezent dla córeczki sąsiadów, którą za tydzień będziemy witać na naszym osiedlu.🤣😂

Do góry