reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

kochana wiem co czujesz, ja czekam na okres… od niedzieli mam lekkie plamienie jasnoróżowe / kawa z mlekiem i skurcze plus wzdęcia, według kalendarzyka powinnam dostać @ jutro. Dwa razy Pink pokazał biel więc już się nie łudzę.

Powiedz, ile cykli się starasz? Zrobiliście badania?
Hej, to jest dopiero 6 cykl, ale daje nam popalić. Robiliśmy oboje podstawowe badania. Ja mam podejrzenie endometriozy, bo od 2017 zbiera mi się jakiś plyn w prawej pachwinie, ale żaden lekarz tego nie potwierdził. Robiłam w tym kierunku kilka badań i tylko diagnoza: prawdopodobny obszar endometriozy. Dopóki nie minie rok, to mamy "na spokojnie" sie starać... :( co miesiąc mam nadzieję. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to była krew implantacyjna. 🥰

reklama
O to tchnęłaś we mnie nadzieję, że nie mam ciąży pozamacicznej...
Ja w dniu dostania okresu test negatywny, 8 dni później beta 64 ale progesteron 0,71. Boję się cp ale może jednak biochem.

I co najpierw miałaś okres, potem te plamienia kilka dni później rozkręciły się w kolejne krwawienie? Czy skończyło się na plamieniu?
skończyło się na 3 dniowym brązowym plamieniu ..
Beta 30 a po dwóch tygodniach chyba 5 z czymś

skończyło się na 3 dniowym brązowym plamieniu ..
Beta 30 a po dwóch tygodniach chyba 5 z czymś
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ przykro mi, że musimy przez to przechodzić, ale dobrze, że możemy się wspierać 💔
A plamisz jeszcze czy cos jakieś objawy bole itp?
Plamie ale bardzo delikatnie, więcej brazowych plamień niż krwią. A ból taki umiarkowany, jak na okres

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ przykro mi, że musimy przez to przechodzić, ale dobrze, że możemy się wspierać 💔

Plamie ale bardzo delikatnie, więcej brazowych plamień niż krwią. A ból taki umiarkowany, jak na okres
To chyba możesz być spokojna że to biochem niż cp💔 ale jutro obowiązkowo beta i progesteron do powtorki

Hej, to jest dopiero 6 cykl, ale daje nam popalić. Robiliśmy oboje podstawowe badania. Ja mam podejrzenie endometriozy, bo od 2017 zbiera mi się jakiś plyn w prawej pachwinie, ale żaden lekarz tego nie potwierdził. Robiłam w tym kierunku kilka badań i tylko diagnoza: prawdopodobny obszar endometriozy. Dopóki nie minie rok, to mamy "na spokojnie" sie starać... :( co miesiąc mam nadzieję. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to była krew implantacyjna. 🥰
niestety dzisiaj dostałam okres jak w zegarku 🥺 obudził mnie potworny ból brzucha i pół dnia spędziłam w łóżku, na szczęście Stary jest w takich sytuacjach wyrozumiały, przyniósł Nimesil i śniadanko z kawą do łóżka.
No cóż, kolejny cykl stracony.

A badanie nasienia zrobione?
Myślę że to podstawa, bo jeśli macie się starać jeszcze jak to lekarz określił „na spokojnie” to w przypadku problemów z nasieniem jest czas żeby poprawić wyniki.
My zaczęliśmy od tego i żałuję że tak późno, bo wyszła obniżona ruchliwość i zerowa morfologia. Gdybym wiedziała kilka miesięcy wcześniej to co wiem teraz, możliwe że miałabym większą szansę na ciążę a tak straciliśmy czas…

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Moj tescik zostal powtórzony dzisiaj dla upewnienia się, ze beta ma tendencję spadkową. I potwierdzilo sie bez badania bety z krwi, ze to koncowka z cp. Mam jeszcze 2 testy, najwcześniej sens jest zrobić go 10 dni po czyli 21 i w ewentualnie 2 dni pozniej, po tym tescie widać, ze za kilka dni tej bety juz nie bedzie we krwi, skoro 2 dni wystarczyly na taki efekt. Nie jestem rozczarowana, za szybko i za wcześnie wskoczyly 2 kreski bym mogla zakładać, ze juz zaszlam w kolejną. Co do tego cyklu, nie przekreślam, poczekam 10 dni z testem i dopiero jak sie doszukam cienia cieniu cieniowanego, będę miala zagadkę .

Załączniki

• 20220617_072622.jpg
    20220617_072622.jpg
    710,2 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Do góry