reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

kochana wiem co czujesz, ja czekam na okres… od niedzieli mam lekkie plamienie jasnoróżowe / kawa z mlekiem i skurcze plus wzdęcia, według kalendarzyka powinnam dostać @ jutro. Dwa razy Pink pokazał biel więc już się nie łudzę.

Powiedz, ile cykli się starasz? Zrobiliście badania?
Hej, to jest dopiero 6 cykl, ale daje nam popalić. Robiliśmy oboje podstawowe badania. Ja mam podejrzenie endometriozy, bo od 2017 zbiera mi się jakiś plyn w prawej pachwinie, ale żaden lekarz tego nie potwierdził. Robiłam w tym kierunku kilka badań i tylko diagnoza: prawdopodobny obszar endometriozy. Dopóki nie minie rok, to mamy "na spokojnie" sie starać... :( co miesiąc mam nadzieję. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to była krew implantacyjna. 🥰

reklama
O to tchnęłaś we mnie nadzieję, że nie mam ciąży pozamacicznej...
Ja w dniu dostania okresu test negatywny, 8 dni później beta 64 ale progesteron 0,71. Boję się cp ale może jednak biochem.

I co najpierw miałaś okres, potem te plamienia kilka dni później rozkręciły się w kolejne krwawienie? Czy skończyło się na plamieniu?
skończyło się na 3 dniowym brązowym plamieniu ..
Beta 30 a po dwóch tygodniach chyba 5 z czymś

skończyło się na 3 dniowym brązowym plamieniu ..
Beta 30 a po dwóch tygodniach chyba 5 z czymś
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ przykro mi, że musimy przez to przechodzić, ale dobrze, że możemy się wspierać 💔
A plamisz jeszcze czy cos jakieś objawy bole itp?
Plamie ale bardzo delikatnie, więcej brazowych plamień niż krwią. A ból taki umiarkowany, jak na okres

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ przykro mi, że musimy przez to przechodzić, ale dobrze, że możemy się wspierać 💔

Plamie ale bardzo delikatnie, więcej brazowych plamień niż krwią. A ból taki umiarkowany, jak na okres
To chyba możesz być spokojna że to biochem niż cp💔 ale jutro obowiązkowo beta i progesteron do powtorki

Hej, to jest dopiero 6 cykl, ale daje nam popalić. Robiliśmy oboje podstawowe badania. Ja mam podejrzenie endometriozy, bo od 2017 zbiera mi się jakiś plyn w prawej pachwinie, ale żaden lekarz tego nie potwierdził. Robiłam w tym kierunku kilka badań i tylko diagnoza: prawdopodobny obszar endometriozy. Dopóki nie minie rok, to mamy "na spokojnie" sie starać... :( co miesiąc mam nadzieję. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to była krew implantacyjna. 🥰
niestety dzisiaj dostałam okres jak w zegarku 🥺 obudził mnie potworny ból brzucha i pół dnia spędziłam w łóżku, na szczęście Stary jest w takich sytuacjach wyrozumiały, przyniósł Nimesil i śniadanko z kawą do łóżka.
No cóż, kolejny cykl stracony.

A badanie nasienia zrobione?
Myślę że to podstawa, bo jeśli macie się starać jeszcze jak to lekarz określił „na spokojnie” to w przypadku problemów z nasieniem jest czas żeby poprawić wyniki.
My zaczęliśmy od tego i żałuję że tak późno, bo wyszła obniżona ruchliwość i zerowa morfologia. Gdybym wiedziała kilka miesięcy wcześniej to co wiem teraz, możliwe że miałabym większą szansę na ciążę a tak straciliśmy czas…

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Moj tescik zostal powtórzony dzisiaj dla upewnienia się, ze beta ma tendencję spadkową. I potwierdzilo sie bez badania bety z krwi, ze to koncowka z cp. Mam jeszcze 2 testy, najwcześniej sens jest zrobić go 10 dni po czyli 21 i w ewentualnie 2 dni pozniej, po tym tescie widać, ze za kilka dni tej bety juz nie bedzie we krwi, skoro 2 dni wystarczyly na taki efekt. Nie jestem rozczarowana, za szybko i za wcześnie wskoczyly 2 kreski bym mogla zakładać, ze juz zaszlam w kolejną. Co do tego cyklu, nie przekreślam, poczekam 10 dni z testem i dopiero jak sie doszukam cienia cieniu cieniowanego, będę miala zagadkę .

Załączniki

• 20220617_072622.jpg
    20220617_072622.jpg
    710,2 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
Do góry