reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

wiesz co chyba jutro pójdę na betę bo testy wprowadzają mega duży stres
.. poza tym w lipcu 2020 przy pierwszym biochemię miałam megarga bolesny okres ... Po kilku dniach brązowe plamienia ... Zrobiłam pinka i dopiero po 20 minutach coś zauważyłam , powtórzyłam na 2 innych i mega widoczna krecha
.. może moja psychika tak reaguje na pinki ... Jutro zrobię betę i nie będzie wątpliwości :)
O miałaś taką sytuację jak ja teraz? Czyli przed dostaniem tego okresu nie wiedziałaś że jesteś w ciąży, okres się skończył a kilka dni później plamienia i test pozytywny?

reklama
U mnie to jedyne co się sprawdza bo np. testy owulacyjne mi nie wychodzą
I mam to potwierdzone nie udaną, ale jednak ciążą ;)

Z tym, że u każdego skok temperatury będzie inny, dlatego nie warto się sugerować jak jest u kogoś.
Po 2-3 cyklach (choć życzę Ci, żeby w pierwszym już zaskoczyło) powinnaś mniej więcej wiedzieć jak będzie u Ciebie.

U mnie bez ciąży np. temperatura dość szybko spada, jeszcze przed @, a wiem że są dziewczyny u których spada dopiero w 1dc
u mnie temperatura spada dzień lub dwa dni przed okresem, więc i tak już wtedy jestem już po testach 😂 Ale to dla mnie najlepsza metoda do stwierdzenia owulacji 😉

mój pierwszy biochem ... Po tym stwierdziłam że chce dziecka ...
O to tchnęłaś we mnie nadzieję, że nie mam ciąży pozamacicznej...
Ja w dniu dostania okresu test negatywny, 8 dni później beta 64 ale progesteron 0,71. Boję się cp ale może jednak biochem.

I co najpierw miałaś okres, potem te plamienia kilka dni później rozkręciły się w kolejne krwawienie? Czy skończyło się na plamieniu?

O to tchnęłaś we mnie nadzieję, że nie mam ciąży pozamacicznej...
Ja w dniu dostania okresu test negatywny, 8 dni później beta 64 ale progesteron 0,71. Boję się cp ale może jednak biochem.

I co najpierw miałaś okres, potem te plamienia kilka dni później rozkręciły się w kolejne krwawienie? Czy skończyło się na plamieniu?

Ja myślę, że musisz po prostu zbadać betę bo nie wiemy czy rośnie czy jest już spadkowa. A to klucz

Ja akurat korzystam z Flo i tam sobie wpisuję - ale Zazu mówiła tylko właśnie nie wiem czy ogóle o apkach czy o tej Flo, że ona głupieje jak ma też testy owulacyjne tzn. wtedy zawsze będzie się sugerowała pikiem na teście owulacyjnym i wrzuci owulację na drugi dzień od piku. Dlatego ja jak robiłam testy to i tak ich nie oznaczałam :D ale w najbliższym czasie raczej nie zamierzam robić testów owu. Tylko monitoring u lekarza plus temperatura. Będę zaj*ebiście rozczarowana jak się w lipcu nie uda (a pewnie się na złość nie uda :D )

No psycha niestety lubi robić psikusy :(
Testy owulacyjne też sobie zaczęłam robić choć mam ich tylk z 4-5 😆. Przetestuję to po prostu w tym cyklu łącznie z mierzeniem temperatury i zobaczę, co z tego wyniknie. Na razie to plamię taką końcówką okresu od 3 dni 🥴 mogłoby to się już skończyć 😅. Byle nie wpaść w paranoję 😜🙈

reklama
Testy owulacyjne też sobie zaczęłam robić choć mam ich tylk z 4-5 😆. Przetestuję to po prostu w tym cyklu łącznie z mierzeniem temperatury i zobaczę, co z tego wyniknie. Na razie to plamię taką końcówką okresu od 3 dni 🥴 mogłoby to się już skończyć 😅. Byle nie wpaść w paranoję 😜🙈

Ja przez 6 miesięcy musiałam pauzować, to mogę teraz kolejne miesiące być jak z wariatkowa :D

Do góry