reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Laski, jak mierzyć temperaturę termometrem owulacyjnym? W ustach? Dopochwowo? Może jeszcze inaczej? Chciałabym to przetestować 🤔 kupiłam taki specjalny termometr do tego 😆💪🏻.

Temperaturę mierzymy w kontakcie że śluzówka. Najlepiej w pochwie. Można w ustach, ale trzeba przez chyba min. 15 minut nie mieć otwartej buzi i każdego dnia dokładnie tak samo ułożyć termometr a to może być problematyczne więc dowcipnie 😉 jest dużo łatwiej.

Mierzymy zawsze przed wstaniem z łóżka. Zawsze o tej samej porze. Ja np. W związku z tym jestem szalona i zawsze mierze o 5 rano, a potem dalej idę spać 🙈

Wpisujemy zawsze wynik w aplikacje która ma te dwa miejsca po przecinku bo jest ogromna różnica po między temperatura 36.65 a 36.67 😉

reklama
Dziewczyny znowu obiecane bialaski ... Czas czekać na @ :)
IMG_20220616_081126.jpg

Załączniki

• IMG_20220616_081102.jpg
    IMG_20220616_081102.jpg
    637,5 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG_20220616_081052.jpg
    IMG_20220616_081052.jpg
    801,4 KB · Wyświetleń: 58
  • IMG_20220616_080738.jpg
    IMG_20220616_080738.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 54
Dziewczyny zrobiłam dziś test i widzę cieniutką kreskę, tylko że ja ufam tylko pinkom, ten test otrzymałam gratis z testami owulacyjnymi. Mąż twierdzi że kreska musi być widoczna, a on nie widzi. Jejku jest nadzieja 🥰🥰🥰
Kreseczka jest widoczna, potwierdź drugim testem i rób betę !!!
P.s. moj mąż tez mówi że musi być wyraźna różowa kreska na pierwszy rzut oka, nie uznaje cień cienia i tym podobnych - jest moim zwierciadłem rozsądku przy robieniu testów 🤣🤪 więc rzadko go pytam "czy coś widać"🤣🤣🤣

P.s. moj mąż tez mówi że musi być wyraźna różowa kreska na pierwszy rzut oka, nie uznaje cień cienia i tym podobnych - jest moim zwierciadłem rozsądku przy robieniu testów 🤣🤪 więc rzadko go pytam "czy coś widać"🤣🤣🤣
naprawdę też coś widzisz?? Ja nie nie sugeruje mo wzrokiem bo ja wszędzie coś widzę ... I dziś mam odstawić dupka ... I bije się z myślami ...

ok sory nie doczytałam że to nie do mnie ;/

Temperaturę mierzymy w kontakcie że śluzówka. Najlepiej w pochwie. Można w ustach, ale trzeba przez chyba min. 15 minut nie mieć otwartej buzi i każdego dnia dokładnie tak samo ułożyć termometr a to może być problematyczne więc dowcipnie 😉 jest dużo łatwiej.

Mierzymy zawsze przed wstaniem z łóżka. Zawsze o tej samej porze. Ja np. W związku z tym jestem szalona i zawsze mierze o 5 rano, a potem dalej idę spać 🙈

Wpisujemy zawsze wynik w aplikacje która ma te dwa miejsca po przecinku bo jest ogromna różnica po między temperatura 36.65 a 36.67 😉
Dzięki wielkie ❤️💪🏻 Dzisiaj zmierzyłam temperaturę w ustach o 6 rano..akurat tak zawsze mam budzenie 😆. Mam 8dc i na razie jest 36.19. Dosyć długo to trwa faktycznie, ale ten termometr akurat jest to tego przeznaczony więc sam mi sygnalizuje, kiedy jest koniec. Używam od długiego czasu tej apki Premom 👍🏻. Czy takie mierzenie temp. daje faktycznie jakąś gwarancję wystąpienia owulacji (jeśli się oczywiście zwiększa)? 🤔

reklama
Dzięki wielkie ❤️💪🏻 Dzisiaj zmierzyłam temperaturę w ustach o 6 rano..akurat tak zawsze mam budzenie 😆. Mam 8dc i na razie jest 36.19. Dosyć długo to trwa faktycznie, ale ten termometr akurat jest to tego przeznaczony więc sam mi sygnalizuje, kiedy jest koniec. Używam od długiego czasu tej apki Premom 👍🏻. Czy takie mierzenie temp. daje faktycznie jakąś gwarancję wystąpienia owulacji (jeśli się oczywiście zwiększa)? 🤔

U mnie to jedyne co się sprawdza bo np. testy owulacyjne mi nie wychodzą
I mam to potwierdzone nie udaną, ale jednak ciążą ;)

Z tym, że u każdego skok temperatury będzie inny, dlatego nie warto się sugerować jak jest u kogoś.
Po 2-3 cyklach (choć życzę Ci, żeby w pierwszym już zaskoczyło) powinnaś mniej więcej wiedzieć jak będzie u Ciebie.

U mnie bez ciąży np. temperatura dość szybko spada, jeszcze przed @, a wiem że są dziewczyny u których spada dopiero w 1dc

Do góry