reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

reklama
93B36CA4-E576-468B-8B22-45F02EA7D144.jpeg

Dziś z rana owulacyjny taki - będę jeszcze powtarzać wieczorem po pracy. Jak myślicie pozytywny negatywny bo dla mnie na żywo kreski są identyczne .

Zobacz załącznik 1408729
Dziś z rana owulacyjny taki - będę jeszcze powtarzać wieczorem po pracy. Jak myślicie pozytywny negatywny bo dla mnie na żywo kreski są identyczne .
Jeśli domowe labolatorium, to ja taki jeszcze uważam za negatywny, tam się bardzo dobrze kreski wybarwiaja, ale wiadomo każdy tez ma inny poziom tego, ja bym sprawdzała jeszcze po południu :)

Gratki :) a który dzisiaj dpo?
no i to jest właśnie wielka niewiadoma, bo testy owulacyjne w tym cyklu w ogóle mi nie wychodziły, więc myślałam że cykl bez owulacji, do tego byłam na 4 dni na wypadzie w Hiszpanii bez starego i właśnie wtedy wychodziła mi owu wg. Kalendarzyka, więc tam już olałam testowanie bo i tak nic by to nie zmieniło. Ale planowano okres miałabym dostać wczoraj/dzisiaj a faza lutealna u mnie ok.12 dni więc można przyjąć że 11dpo dopiero pozytyw

no i to jest właśnie wielka niewiadoma, bo testy owulacyjne w tym cyklu w ogóle mi nie wychodziły, więc myślałam że cykl bez owulacji, do tego byłam na 4 dni na wypadzie w Hiszpanii bez starego i właśnie wtedy wychodziła mi owu wg. Kalendarzyka, więc tam już olałam testowanie bo i tak nic by to nie zmieniło. Ale planowano okres miałabym dostać wczoraj/dzisiaj a faza lutealna u mnie ok.12 dni więc można przyjąć że 11dpo dopiero pozytyw
Dopytuje tak żeby się pocieszyć 😅 u mnie 9 dpo i biało :( okres ma być w sobotę/niedzielę, ale już zaczął mi się taki najbardziej dla mnie typowy objaw bliskiego okresu.. więc nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona :p a szkoda, bo owu wyglądała książkowo jak nigdy pod względem śluzu (którego ostatnio prawie nie miałam)..

A ja nie wiem co myśleć o moim plamieniu. Wczoraj były ślady krwi w śluzie na papierze, podpaska czysta, a dzisiaj tylko brązowy śluz bez świeżej krwi i jak na razie mniej niż wczoraj🙈brzuch przestał boleć jak na okres tylko kłuje mnie jajnik

Brzmi obiecująco 😊 który dzień po owu?
No właśnie 12😪 na tym etapie już więcej strachu i niepewności bym miała niż radości..
Co prawda owu wyliczam tylko na podstawie testów, więc daje sobie 1 dzień błędu, krew była wczoraj więc teoretycznie może to by wczoraj był 10 dpo a nie 11🤔
Ale dobra wracam na ziemię bo już się nakręciłam znowu, a pewnie zaraz lunie okres na mnie😄

reklama
U mnie też się robi coraz bardziej dziwnie. Przez te pół roku starań już sobie sporo rzeczy wkręcałam, ale tylu symptomów na raz jeszcze nie miałam - przez 4 dni bolał mnie brzuch jak na okres (zaczęło się już w 5 dpo), dziś przestał bolec brzuch za to od wczoraj towarzyszą mi kłucia prawego jajnika (owu było z lewego). Te kłucia czasem są lekkie, a czasem jak takie dźgnięcia nożem. Bolą mnie piersi po bokach. Wczoraj mój partner zwrócił mi grzecznie na coś uwagę a ja wybuchlam płaczem jak mała dziewczynka 🙈
Nie wiem już sama… test domowy może jeszcze wyjść negatywny, więc może pójdę na betę bo to zaczyna być coraz bardziej owiane chorobą psychiczną 😂

Do góry