reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usypianie

Mam problem z córcią:baffled: od trzech dni nie chce spać:szok: kąpiel jest o 19 idzie spać tak po 19:tak: śpi godzinę, półtorej i wstaje:szok: płacze i nie chce spać:no: i tak do 22 lub 23:szok: później śpi dalej do 8:tak: nie wiem sama co się jej poprzestawiało i czemu:confused:

reklama
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi utwierdzilam sie w przeswiadczeniu, ze nie tylko ja mialam problemy z moja 10 miesieczna corka. Rytm spania sie bardzo drastycznie zmienil, tak samo drastycznie jak sama Heidi.
Nigdy nie mielismy problemow z Heidi by szla spac na noc. Aczkolwiek przed swietam Bozego Narodzenia wszystko sie zmienilo. Heidi nie chciala zasypiac, budzila sie kilka razy w nocy i zaczelismy ja karmic, by z powrotem zasnela.
Sposob odradzany, ale co zrobisz?
Myslelismy, ze to zeby, bol brzucha, moze zimno jej bylo, a moze za goraco. Mielismy jakies 2 tygodnie zgadywania i nocnych meczrni dopoki nie zastosowalam metody placzu. WIem, ze jest to medoda trudna i naprawde wymaga wielkiej sily i wytrwalosci od rodzicow. Musze juz teraz powiedziec, ze Heidi, po 4 dniach stosowania tej metody nie tylko zaczela zasypiac bez grymasow, ale rowniez przesypiac cala noc i nawet pic mniej mleka przed snem. Rowniez Heidi stala sie bardziej radosnym dzieckiem po przebudzeniu, bo przesypia cala noc i my rowniej udzimy sie z usmiechem na twarzy, bo nie ma nocnego wstawania i martwienia sie co moze malej byc.
Polecam metode placzu, tak zwane control crying.

Moja córcia teraz ząbkuje więc budzi się dośc często w nocy. chociaż mówią że w ogóle dzieci karmione piersią budza się częściej, tak jest z moim słonkiem.

Mam problem z córcią:baffled: od trzech dni nie chce spać:szok: kąpiel jest o 19 idzie spać tak po 19:tak: śpi godzinę, półtorej i wstaje:szok: płacze i nie chce spać:no: i tak do 22 lub 23:szok: później śpi dalej do 8:tak: nie wiem sama co się jej poprzestawiało i czemu:confused:

u nas było wczoraj podobnie. W dzień spała ok 2,5 godz, o 19.30 jak zawsze poszła spać,a o 20..00 była juz na nogach i dopiero o 00.00 zasneła. Przypuszczam, że to dlatego, że kiedys mieliśmy drzemkę ok pół godz koło 17.00,a wczoraj ją omineła - przez te ząbki wszystko sie jej poprzestawiało...

reklama
Do góry