reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usypianie

u nas ok.19.00 kaszka w butelce-przy której usypia,ale później zazwyczaj kręci się jeszcze ,,muszę ją lulać na rękach..i ok. 23.00 dostaje mleczko 150 ml.po którym ładnie-j zasypia do ok.3/4 w nocy -dostaje mleczko 150 ml i spi do ok.7.00..(czasami wierci się jeszcze w nocy-ale chyba ostatnio to ząbki)..
marzy mi sie choć 1 przespana noc- w dzień chodzę tak senna/nieprzytomna że na nic nie mam siły..

Domi, skąd ja to znam:baffled:, ja już przestałam marzyc o przespanej nocy, myślę że już zawsze będę wstawać w nocy do małego:-p:baffled::-p:baffled:

reklama
moja córcia zmieniła pory spadnia w ciągu dnia:baffled: teraz śpi tylko raz po obiadku czyli po 12 tak ok 2godzin:tak:

Moja tez przesunęła drzemkę z 10 do około 12-ej godziny. I śpi około 1,5 godziny a o 18.30 już trze oczy i ziewa.

U nas spanie jest koło 10-11 i trwa od półtorej godziny do dwóch i o 16 od godziny do półtorej. Chodzi spać na noc o 19.30.

u nas ostatnio jest dramat z zasupianiem. Mała w ogóle nie chce spać w dzień, a wieczorne zasypianie jest koszmarem. Na rękach nie chce byc noszona, odpycha mnie, a jak ją położe do łóżeczka to z pozycji leżącej przechodzi na siadnie i tak godzinami..... mam nadzieję, że to przez te ząbki - sił juz nie mam, a było już tak ładnie. Wczesniej włączałam jej muzykę bobasa i wychodziłam z pokoju, a Amelka bez płaczu i scen zasypiała spokojnie......ach.

ja od dwóch dni daje w nocy wodę, chociaz przez te 2 dni udawało mi się uśpić ją ok.20 i ładnie spała (nie kręciła się -oczywiście były 2 budzenia)
ale dzisiaj spała tylko o 10 rano przez ok.1 godz..padła po 18..mam nadzieję, że uda mi się w nocy nadal poić ją wodą..
w czwartek byłam u pediatry i powiedziała, że dziecko w tym wieku może juz w nocy tylko pić (ale moja córcia nie może za bardzo herbatek-szczegolnie tych w składzie z koprem, anyżkiem, melisą-bo ma straszne bóle wieczorem i pruka..ostatnio już myślałam że wróciły jej kolki-nie chciała usnąć w OGÓLE ani w dzień ani w nocy- w końcu pomogła niezawodna SUSZARKA!!-zbawca kolek-przynajmniej w naszym przypadku-z miejsca usypia)..
a na co dzień-niestety usypia tylko na rękach..:-(( i śpiewaniu aaa itp ;-)-już nawet czasami jak przerywam to sama mi mruczy "aaa" i karze śpiewać) .. ( wieczorem przy butli)

reklama
Moje dziecko ma dzisiaj mega spiocha :szok: Spi wlasnie 3 raz dzisiaj :sorry2:
Rano wstala dosc wczesnie, bo jakos po 7 zrobila nam pobudke, ale juz jakos kolo 9 poszla znowu spac. Kolejna drzemka byla kolo 13 na spacerze, a teraz znowu spi :-p
Nie ukrywam, ze mi sie to podoba, ale niestety nie ma co liczyc na powtorzenie tego, zapewne to jednorazowy wybryk :-D

Do góry