reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

usypianie

reklama
blueberry mi się jednak wydaje, że mu się nie chce pić. Pewnie to wykorzystuje, że mu dajesz. Moja nie dostaje w nocy nic, więc wiem, że dziecko jest w stanie przetrzymać noc bez jedzenia i picia.

A u nas niespodzianka - nocka koszmarna :wściekła/y:
Nie wiem co się stało, ale mała co chwilę się budziła.
Najpierw obudziła ją petarda i musiała się przestraszyć, bo wstała na baczność i zaczęła płakać, a potem co się przebudziła to wstawała i płakała. Przetrzymaliśmy ją, potem posmarowałam jej dziąsła żelem (nie wiem czemu na nią to działa, bo to któryś raz już, że myślę że to może zęby, smaruję, a od kilku miesięcy zębów nie ma :-D) i spała jakoś.
Nie wiem czy to pogoda (deszcz padał) czy może coś się dzieje? Generalnie dzisiaj brzydko spała...bardzo:baffled:

Moja generalnie też przesypia noce bez picia ale ostatnio coraz częściej budzi sie i wtedy muszę dać jej butelkę mleka bo inaczej nie uśnie. Wypija ją prawie jednym chaustem więc wiem, że na pewno jest głodna i od razu zasypia.

blueberry mi się jednak wydaje, że mu się nie chce pić. Pewnie to wykorzystuje, że mu dajesz. Moja nie dostaje w nocy nic, więc wiem, że dziecko jest w stanie przetrzymać noc bez jedzenia i picia.
Może u nas jest bardziej suche powietrze... Mnie sie też nieraz chce pić w nocy. No ale nie piję co godzinę ;-).

Jeśli chcesz zrezygnować z tych nocnych pobudek to może stopniowo przygotowuj mu coraz mniej mleczka? Może tak by się udało?

reklama
Moja dzisiaj w nocy znowu obudziła się kilka razy z wrzaskiem :eek:
Na szczęście jak nie interweniujemy to się sama uspokaja i kładzie spać. Wtedy przyjmuje komicznie pozy :-D
Raz jej posmarowałam dziąsła żelem i od razu zasnęła, ale jak obserwuję jej buźkę to nic tam się nie dzieje.

Do góry