reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG naszych Słoneczek :)+interpetator skrótów USG

No nie mogę, ale niespodzianka, bliźniaczki!!!!!!! Usia, ale, nie niemoge dojść do siebie, dwójeczka!!!! ALE SUPEROWO!!!

reklama
a to zdjecie mojego maluszka sprzed prawie dwoch tygodni
52 CRL 12 HBD i 0 NT (z tego ostatniego sie najbardziej ucieszylam)

teraz juz jest penie duuuzio wiekszy
baby.gif

co to jest 0NT? czuje sie kurcze taaaaka niedouczona..
Dziewczyny mialyście moze robione USG 3D/4D?? Co o tym sądzicie Wy? Co mówil Wam lekarz? Mój stwierdzil, ze to badanie ma bardziej charakter komercyjny, widok fajny bo trójwymiarowy - ale zdrowotnie badanie identyczne jak normalne usg. Gdy czytamn w sieci informacje o tym rodzaju badania to są bardzo zachwalane i troszkę już zgłupiałam..

AbEjA
NT to skrot od Nuhal transparetncy czyli przeziernosc faldu karkowego a 0 to zero milimetrow
czyli ze dzieciaczek nie ma znakow chorob genetycznych :D

Aniay śliczne zdjęcie. Kochany maluszek. tylko czy możesz nas poinformować o znaczeniu tych skrótów??

Abeja też jestem na rozdrożu,czy robić 3d czy nie.

Acha dobra, to już wiem co znaczą te skróty. Supcio.

Lorien
CRL - to dlugosc siedzeniowo ciemieniowa i wynosi 52 mm a HBD to okreslenie tygodnia ciazy wedlug rozmiaru maluszka czyli 12
co do tego NT to poprostu w poprzedniej ciazy mialam powazne komplikacje z rozwojem dzieciatka NT=7-8mm a norma jest do 1,4 mm i ciaze donosilam do 20-tego tygodnia. Teraz z moja gin sie balysmy zeby sie to nie powtorzylo ale tym razem wszystko jest ok.

To super, ja też straciłam 1 ciążę, ale teraz odpukać jest ok.
Damy radę !
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź ;-)

reklama
aniay, sliczne dzieciątko :) i co najważniejsze - zdrowe!!

dziewczyny, co do usg 3-4d to fajna zsprawa, ale mi sie wydaje ze troche później, tzn w wyższej ciązy, kiedy dzieciątko jest już pulchniejsze i ładniejsze. widziałam filmik koleżanki z 12 tyg, fajnei, wyraźnie widac, ale takie jeszcze nie do końca dzieciowe ;)

Do góry