reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG naszych Słoneczek :)+interpetator skrótów USG

No nie mogę, ale niespodzianka, bliźniaczki!!!!!!! Usia, ale, nie niemoge dojść do siebie, dwójeczka!!!! ALE SUPEROWO!!!

reklama
a to zdjecie mojego maluszka sprzed prawie dwoch tygodni
52 CRL 12 HBD i 0 NT (z tego ostatniego sie najbardziej ucieszylam)

teraz juz jest penie duuuzio wiekszy
baby.gif

co to jest 0NT? czuje sie kurcze taaaaka niedouczona..
Dziewczyny mialyście moze robione USG 3D/4D?? Co o tym sądzicie Wy? Co mówil Wam lekarz? Mój stwierdzil, ze to badanie ma bardziej charakter komercyjny, widok fajny bo trójwymiarowy - ale zdrowotnie badanie identyczne jak normalne usg. Gdy czytamn w sieci informacje o tym rodzaju badania to są bardzo zachwalane i troszkę już zgłupiałam..

AbEjA
NT to skrot od Nuhal transparetncy czyli przeziernosc faldu karkowego a 0 to zero milimetrow
czyli ze dzieciaczek nie ma znakow chorob genetycznych :D

Aniay śliczne zdjęcie. Kochany maluszek. tylko czy możesz nas poinformować o znaczeniu tych skrótów??

Abeja też jestem na rozdrożu,czy robić 3d czy nie.

Acha dobra, to już wiem co znaczą te skróty. Supcio.

Lorien
CRL - to dlugosc siedzeniowo ciemieniowa i wynosi 52 mm a HBD to okreslenie tygodnia ciazy wedlug rozmiaru maluszka czyli 12
co do tego NT to poprostu w poprzedniej ciazy mialam powazne komplikacje z rozwojem dzieciatka NT=7-8mm a norma jest do 1,4 mm i ciaze donosilam do 20-tego tygodnia. Teraz z moja gin sie balysmy zeby sie to nie powtorzylo ale tym razem wszystko jest ok.

To super, ja też straciłam 1 ciążę, ale teraz odpukać jest ok.
Damy radę !
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź ;-)

reklama
aniay, sliczne dzieciątko :) i co najważniejsze - zdrowe!!

dziewczyny, co do usg 3-4d to fajna zsprawa, ale mi sie wydaje ze troche później, tzn w wyższej ciązy, kiedy dzieciątko jest już pulchniejsze i ładniejsze. widziałam filmik koleżanki z 12 tyg, fajnei, wyraźnie widac, ale takie jeszcze nie do końca dzieciowe ;)

Do góry