U mnie przy prawidłowym USG ryzyko ZD 1:17 właśnie z powodu biochemii krwi:
Beta 5,3913 MoM
PAPP-A 0,3897 MoM
Mam zdrowego syna
Trzymam kciuki i bardzo wierzę w Twoje zdrowe dziecko. Wszystkiego dobrego.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie przy prawidłowym USG ryzyko ZD 1:17 właśnie z powodu biochemii krwi:
Beta 5,3913 MoM
PAPP-A 0,3897 MoM
Mam zdrowego syna
Trzymam kciuki i bardzo wierzę w Twoje zdrowe dziecko. Wszystkiego dobrego.
Dziękuję za pocieszenie. Oby tak było tak bardzo chcę już cieszyć się z ciążyPrawidłowe USG daje dużą nadzieję na zdrowe dzieciątko. Podaję dla pocieszenia moje wyniki, bo sa podobne do moich:
U mnie Beta 5,3913 MoM, PAPP-A 0,3897 MoM, ryzyko Trisomii 21 1:17. USG bez zastrzeżeń. Po amniopunkcji kariotyp prawidłowy. Na stanie 14 miesięczny, zdrowy synek. Żaden lekarz nie wiedział skąd takie wyniki krwi u mnie. Wierzę, że to tylko dużo strachu, tak jak u mnie. I tego z całego serca Ci życzę.
te wyniki pappy nie raz wychodzą fałszywie.Hej,
chciałabym podzielić się swoją historią -ostatni tydzien spędzilam na pokrewnych wątkach czytając je od deski do deski i szukając otuchy i zrozumienia mojego przypadku.
W zeszły wtorek mialam robione USG 1 trymestru, na USG swietne parametry,
Tydzien ciazy 12+6, przezierność 1,9, kosc nosowa widoczna, przeplywy, serce OK;
ryzyko wynikające z wieku (34 l) - 1:310; natomiast brzydkie wyniki Pappa wplynęły na statystyki:
mialam Betę na poziomie 5,8 (!), ale bialko papp-a - 1,320.
Ryzyko skorygowane dla t21: 1:391, czyli pośrednie.
Dla mnie te wyniki byly bardzo martwiące, natychmiast wykonalismy NIFTY Pro, dzisiaj (po 6 dniach kalendarzowych) przyszły wyniki, wszystkie ryzyka znikome.
Na chwilę obecną nie ma wytlumaczenia skąd tak wysoki poziom Bety, oczywiscie będziemy obserwować, ale lekarz nie byl w stanie wskazac zadnego powodu.
Moze historia komus pomoze, chociazby dla statystyk
Pozdrawiam,