reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usg naszych pociech

reklama
Hej laski :-) Dawno nikt tu nic nie pokazywal, wiec ja sie pochwale moim usg z 22 tygodnia. Namęczyłam się trochę żeby wyciągnąć z filmiku choć kilka ładnych ujęć, ale chyba mi się udało :-D
Póki nie nauczę się wstawiać inaczej zdjęc to w formie załączników...
na pierwszym jest główka w kilku ujęciach, zasłonięta czasami rączkami (na ostatnim wyglada jakby krzyczała, lekarz trząsł akurat wtedy mi brzuchem żeby dzidzia zabrała rączki z twarzy)
Na drugim nóżki w całości (ładne, prawda? :-D ) i z dołu przy okazji mierzenia kości... a na trzecim kilka ujęć z 3D... moja mama się wystraszyła jak je zobaczyła :-p

Piekne zdjatka JOASIEK!:tak:
I piekna twarzyczka! Zdjec 4D ktorych nie moge wkleic maz tez sie jak juz kiedys wspominalam przestraszyl ale Twoje dzieciatko juz duzo bardziej rozwiniete niz moje przed 2 tygodniami. Gatuluje!

a mnie pani doktor powiedziala ze szkoda kasy na to 3d. chociaz wcale niekoniecznie chce sobie to odpuszczac. tylko czym to sie rozni od zwyklego poza wrazeniami estetycznymi, bo te sa naprawde imponujace.

sliczna masz dzidziunie Joasiek :)

super dzidzia Joasiek :-)

ja na 3d musiałabym wybrać się na wycieczkę 160km, szczerze mówiąc trochę mi się nie chce... no ale zobaczymy co będzie za tydzień, jak będzie wyglądał maluch czy się pokaże z każdej strony... jeśli nie to może sobie zafunduję na urodziny i jak pojadę po dyplom to zahaczę o gabinet usg...

reklama
Dzięki dziewczyny :laugh2: :laugh2: :laugh2:
lil kate: Twoja pani doktor miała trochę racji... bo tanie to nie jest, ja za genetyczne 3d zapłaciłam 280zł :eek: a efekt... hmm.. mam mieszane uczucia. Na kilkanaście ujęć które nam lekarz robił, w miarę fajnie wyszlo to co Wam tu pokazałam. Resztą za bardzo zniekształcona, nie wiem skąd się te zniekształcenia biorą :confused: pewnie przez wody płodowe, ale czasem można się naprawdę wystraszyć tych guzków i zgrubień które się czasem pokazują. Nie wiem czy to warte swojej wysokiej ceny... w każdym razie do końca ciąży będę rjuż robiła normalne usg, nie trójwymiarowe bo najbardziej i tak podobają mi się te pierwsze ujęcia właśnie z normalnego usg :tak: U mnie wszystkich pomiarów lekarz dokonywał przełączając się na 2d, więc poza właśnie wrażeniem to takie usg chyba nie jest w niczym lepsze od zwykłego.

Do góry