reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usg naszych pociech

Aha... ale za to naprawdę fantastyczną sprawą jest nagranie całego badania na płytkę, tak że można to sobie w domku potem obejrzeć, BARDZO POLECAM!!! :tak: Lekarz nie zawsze zdąży zatrzymać w ciekawym momencie i zrobić nam na pamiątkę ładny wydruk, a w domku można powolutku wszystko przejrzeć i samemu sobie porobić zrzuty ekranowe a potem je wydrukować, tak własnie ja zrobiłam te swoje ujęcia bo lekarz wydrukował mi to co dla niego było istotne, czyli same pomiary.

reklama
:tak: Jakie sliczne zdjecia buzki i sliczny dzidzius.Dlaczego jak mi lekarz robi USG 3D to ja mam zdjecia czarno biale? a tu takie ladne lepiej widoczne:tak: .Gratuluje takiej ladnej dzidzi.

Nie nie... robiąc mi to usg 3D lekarz przełączał się często z czarno-białego 2D na kolorowe 3D ale ja też od lekarza dostałam wydruki czarno-białe i tylko jeden kolorowy.
Te wszystkie które tu na forum wrzuciłam to nie są skany z tych wydruków, tylko stop-klatki z filmiku, który częściowo jest czarno-biały, a częściowo w kolorze (pomarańczowo-brązowym), a ja sama powybierałam sobie te kolorowe fragmenty, bo faktycznie są wyraźniejsze :tak:
Dlatego właśnie wcześniej pisałam, że fajnie mieć film z badania, wtedy można sobie samemu powybierać najładniejsze ujęcia.

:tak: to jest USG 3D bo jak lekarz robi filmik to jest pomaranczowy a zdjecia wszystkie sa czarno-biale juz je tu ostatnio dalam:-(
aha jeszcze chcialam sie zapytac jak sie robi sowaczki??
:zawstydzona/y:

Na forum ciąża, poród, połóg jest wątek jak wstawić suwaczek, tam znajdziesz szczegółowe instrukcje :-)

no to wrocilam wiec wszystko ok wwszystko prawidlowo rozwiniete nie wiem ile wazy bo bylam panstwowo i niestety ich sprzet nie posiada takiej funkcji do pomiaru wagi na tym etapie ciazy:baffled: zdjiec tez nie wkleje bo nic na nich niestety nie widac;-) a i dziecinka naszczescie nie chciala sie jeszcze ujawnic czy chlopcem jest czy dziewczynka ku radosci mojego meza :tak: :tak:

reklama
Do góry