reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usg naszych pociech

To znaczy,ze im mniejszy stopień dojrzałośi łożyska to lepiej?? Nie przeczytałam na ten temat jeszcze rzadnego artykułu, ale szybko to muszę nadrobić...:-D

reklama
Nie martw się Mysia23, jak się szybko pisze, czasem "wskoczy" jakiś błąd :tak:
Mi moja ginka powiedziała wczoraj, jak ją zapytałam, czy nie za szybko pojawił sie u mnie II stopień dojrzałości łożyska (w 28 tygodniu) powiedziała mi, że nie. I że obecnie nie zwraca się na to specjalnie uwagi, chyba, że bardzo szybko pojawi się III stopień, wtedy należy obserwowac dzieciaczka czy rośnie, dopóki tak, to wszystko jest ok.

Kasiad , moja pani doktor tez powiedziala ze ocena lozyska to mocno przestarzala metoda. teraz jak cos ich niepokoi to przeplywy badaja i wszystko czarno na bilaym. wiec jakby sie cos dzialo to napewno lekarz zareaguje...

oj dziewczyny a ja dzisiaj na usg ide na 18 jak wroce to sie pochwale jak tam nasz maly berbec rosnie :tak: mam nadzieje ze wszystko ok bedzie:-)

wlasnie wrocilam i sie okazalo ze przez ostatni miesiac moje baby nadrobilo ze wzrostem ma wymiary odpowiadajace 34 tyg a wazy 2300 :szok: jak tak dalej bedzie przybieralo to szykuje sie 4 kg bobas :-)

Mam nadzieje ze moja malenka nie okaze sie takim wielkoludem:-D

chyba jednak zmusze swoaja pania doktor zeby zrobila mi jeszcze usg zebym w razie czego mogla sie psychicznie nastawic:confused:

moja mala miała dzis czyli prawie 34 tydzien
waga 3105g
AC 337
AFI 10
BPD88
FL 73
DłUGOSC SZYJKI 2,5 CM
I łOZYSKO II STOPIEń SCIANA TYLNA
PRZERAZA MNIE TA WAGA MOJEJ KSIEZNICZKI

reklama
Do góry