niewtajemniczona
Zaciekawiona BB
Wiesz, to ze ktos to powiedzial to nie znaczy ze jest to prawda.
Rozumiem ze chcialas dobrze piszac "to co wiesz" ale z drugiej strony dla mnie to zadna infomacja ze " cos , ktos , podobno "
Kobiety w ciazy sa bardziej podatne na takiego typu informacje , no bo normalne ze zadna z nas nie zrobilaby nic co mogloby zaszkodzic dziecku ale przeciez USG 4d nie wymyslil jakis nawiedzony naukowiec ktory nie mial co robic. Nigdy nie spotkalam sie z taka opinia nigdzie indziej, a troche czytam i troche sie interesuje rzeczami ktore mnie dotycza.
Pan radiolog moze miec swoje zdanie, ale czy jest prawdziwe i sluszne to juz druga sprawa. Ja ide na USG 4d polowkowe i nie uwazam zebym byla w jakim kolwiek stopniu z tego powodu nieodpowiedzialna itd Jezeli lekarz tylko sie na tym zna to na USG 4D mozna zobaczyc i ocenic o wiele wiecej niz na normalnym USG. Zreszta moj lekarz czesc pomiarow wykonuje w obrazie 2D, a czesc w 4D.
Oczywiście, jeżeli ktoś coś powiedział, nie znaczy, że to jest prawda. Nie oznacza jednak kłamstwa. Ale jeżeli takie tematy krążą w kręgach medycznych to coś w tym musi być.
Prawdą jest, że USG 4d nie jest wielką nowością. Ale nie jest aż tak stare aby wszystko o nim dokładnie wiedzieć.
Po ilu latach naukowcy doszli do tego, że zdjęcia rentgenowskie są szkodliwe dla organizmu ludzkiego a tym bardziej płodu????????