reklama
Gratuluje juz tak duzej dzidziKurcze, nie wiem jak się dodaje zdjęcia. ułomna jakaś jestem...
Byłam i jest wszystko ok na 13tydz. i 3 dni miało maleństwo 8 cm !
I ssało kciuk termin ponoć na 13 marca się przesunął hmmm
Brawo kochana
I tak musi byc za kazdym razem az do porodu tak dziewczynki a potem bedziemy fotki bobaskow wklejac ach zeby jutro juz zaczynal sie MARZEC
właśnie???A jaki termin porodu jest bardziej wiarygodny z usg czy miesiączki?
mi się wydaje, że ten wg ostatniej miesiączki jest fajny bo się nie przesuwa i można "się porównywać" :-)
a ten wg usg... nie sądzicie, że to zależy od tego jak lekarz zmierzy dziecko? Bo ten termin to wynika z tego jakie dziecko jest duże, a to zależy przecież jak postawi lekarz kursor by to zmierzyć i wystarczy, że o milimetr postawi tam gdzie nie trzeba i już termin o tydzień inny
ja sobie przy Olku wyliczyłam z kalendarzyka małżeńskiego (ale mniej wiecej trzeba wiedzieć kiedy się "działało") i mi że urodzę 9.października, a urodziłam 6
ionka
Fanka BB :)
mi też termin się zmienił...
kalkulatory wskazują 20 marca
ale ja wiem dokładnie, że do zapłodnienia doszło 10 dnia cyklu!
więc wg tego wychodzi 14 marca
a ostatnio na usg lekarz przepowiedział (po wymiarach) na 12 marca
:-)
echhh i tak doczekam się w marcu
`````
ale znając moje szczęście urodzę 17 marca, bo tu jest wtedy święto narodowe i wszyscy mają wolne, zostanę sama na porodówce ;P
kalkulatory wskazują 20 marca
ale ja wiem dokładnie, że do zapłodnienia doszło 10 dnia cyklu!
więc wg tego wychodzi 14 marca
a ostatnio na usg lekarz przepowiedział (po wymiarach) na 12 marca
:-)
echhh i tak doczekam się w marcu
`````
ale znając moje szczęście urodzę 17 marca, bo tu jest wtedy święto narodowe i wszyscy mają wolne, zostanę sama na porodówce ;P
Ostatnia edycja:
moniazuber
=)
Wama jaki fajniutki Dzidziolek
słodki
słodki
reklama
Dzieki kobietki.
owIrene a bedziesz chciala wiedziec plec malenstwa??
Dziewczyny nie patrzcie tak dokaldnie na daty bo to jest wszystko w przyblizeniu, ja pierwsze przenosilam 5 dni, teraz inna moja znajoma juz jest 8 dni po termine, to jest bardzo ogolna data i naprawde malo z nas urodzi dokladnie w terminie.
owIrene a bedziesz chciala wiedziec plec malenstwa??
Dziewczyny nie patrzcie tak dokaldnie na daty bo to jest wszystko w przyblizeniu, ja pierwsze przenosilam 5 dni, teraz inna moja znajoma juz jest 8 dni po termine, to jest bardzo ogolna data i naprawde malo z nas urodzi dokladnie w terminie.