reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

reklama
ciesze sie ;-)
Jas jak sie urodzil to mial 3230g - jak dlam nie w sam raz :tak::tak::tak: Potem zaczal przybierac jak szalony - ze wzrostem i waga jest w gornych centylach na siatkach centylowych - moj M jest taki wielki wiec wiaodm oze ma po kim dziedziczyc...
Drugi pewnie tez tak bedzie szybko rosl, ale wage urodzeniowa niech ma taka srednia jak brat :tak:

Nasza córeczka w 36t 2 d waży 2740 - to podobno prawidłowa waga - olbrzymkiem też nie jest - ale to dobrze:tak:.... Już tuż tuż...:-D:-)

ciesze sie ;-)
Jas jak sie urodzil to mial 3230g - jak dlam nie w sam raz :tak::tak::tak: Potem zaczal przybierac jak szalony - ze wzrostem i waga jest w gornych centylach na siatkach centylowych - moj M jest taki wielki wiec wiaodm oze ma po kim dziedziczyc...
Drugi pewnie tez tak bedzie szybko rosl, ale wage urodzeniowa niech ma taka srednia jak brat :tak:

A u mnie bylo doklanie odwrotnie Pat urodzil sie 4150g i potem byl chudziutki, ale bardzo dlugi.... wzrost w gornych centylach ale waga zawsze poniezj 50-ego.

Mój Igorek też urodził się z wagą 4150 i 59 cm, był takim cudakiem na oddziale, a teraz jest zawsze najmniejszy wsród rówieśników:tak:

Hej dziewczyny ogólnie martwię się po wczorajszej wizycie u gin.
Badanie biometryczne płodu z 33 t.c.
BPD-8,1
HC-30,7
AC-28,8
FL-6,6

Badanie w 36 t.c. (wczoraj)
BPD-8,3
HC-30,9
AC-30,3
FL-7,0

Widzę że właściwie głóka nie urosła. Wcześniej przyrost był ok. 4-5mm na 4 tygodnie a tu przyrost ledwie 0,2mm. Martwię się że główka nic nie urosła przez 3 tygodnie.:-(

reklama
Hej dziewczyny ogólnie martwię się po wczorajszej wizycie u gin.
Badanie biometryczne płodu z 33 t.c.
BPD-8,1
HC-30,7
AC-28,8
FL-6,6

Badanie w 36 t.c. (wczoraj)
BPD-8,3
HC-30,9
AC-30,3
FL-7,0

Widzę że właściwie głóka nie urosła. Wcześniej przyrost był ok. 4-5mm na 4 tygodnie a tu przyrost ledwie 0,2mm. Martwię się że główka nic nie urosła przez 3 tygodnie.:-(

Ja myślę że nie ma się czym martwić, zresztą jak lekarz nic nie mówil:blink: a w razie czego moglabyś zadzwonić do niego i spytać:tak:

mój w 33 tyg. w ogóle jakąś małą główkę ma i dł. nogi :baffled:

BPD-8,25
HC-29,82
AC-30,09
FL-6,66

Do góry