reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ja juz po dzisiejszej wizycie. Badania wszystkie ok. Maleństwo ma 87mm i wszystko ok. Na początku troche nie chciało sie ruszać ale później zaczeło ruszać rączkami. Z usg jest starsze bo 15t4d. Ale na szczęście wszystko ok. Zdjęcia załącze później. Powiedziała że żadnych witamin nie musze brać bo wyniki są bardzo dobre i maleństwo prawidłowo sie rozwija.
kobitko toż to już kawał dziecka jest:tak: super

reklama
no juz juz:)

Dzidzia 12/13 tydzien:) spokojniutka dala sie pomierzyc:d machnela raczka obrocila sie pleckami potem sie polozyla "normalnie" wiec mozna bylo ja badac:D

Przeziornosc wyszla 1,5 wiec luzik:)

Dzidzia malenka:d ale dobrze sie rozwija:) ciaza niezagrozona w badaniu szyjka i wszystko jest bardzo ladne:)) morfologia ksiazkowa:d na wadze kilogram wiecej niz na mojej domowej:D:D:D cisnienie wzrorowe 125/80 :D

gin super:) zrobil cytologie normalne badani powiedzialam ze chce USG:) zrobil przez powloki juz:)

za badania cytologie + USG (nawet mnie na 3D przelaczyl;))zaplacilam 200zl:) termin mam na 14 lipca+/-3dni wiec roznie moze byc:D:D:D

Takze wszystko jest OK:))

Kasiente mamy w podobnym wieku bobasy i podobny termin:tak:,
ja też 14 lipca-+3 dni ale raczej +.
Byłam dziaiaj na usg. Wszystko oki. Bobas ma 6,5 cm, jest kość nosowa a przeziarnistość karkowa 1,4
Tak wiec tylko cieszyć się ciążą i czekać na coraz większy brzuszek.
Ja za badanie zapłaciłam 250 zł. Usg 3d oraz nagranie na płytke, badanie trwało 15 minut i dostałam wyczerpujacy opis, jestem bardzo zadowolona.:-)

Juz po wizycie :tak:
Zestresowana bylam tak, ze gin mnie kilka razy upominal zebym sie rozluznila :zawstydzona/y: i w koncu sie udalo i dzidzia sie obrocila i pokazala co trzeba ma 5,97cm i szaleje po brzuchu :-)
2d0hxcg.jpg

No coz troszke niesmialo sie przedstawiamy i zaslaniamy buzke raczkami :-)
Jakos pozapominalam co mialam napisac :zawstydzona/y: a wlasnie gin stwierdzil ze prawdopodobnie bedzie to chlopczyk bo ma sterczacy wyrostek plciowy
205ezs.jpg

a dziewczynkom podobno tak nie sterczy :-D Wszystkie wyniki sa bardzo dobre i to chyba najwazniejsze :tak::tak::tak::-):-):-):-):-) A na zakonczenie pokazemy glowke :happy2::happy2::happy2:
vxf5o8.jpg

WOW ASHIKA!!! ale super dzidzia! Ty jestes teoretycznie 1 dzien ode mnie krocej w ciazy, wiec moja dzidzia wyglada pewnie podobnie! a ja mam jutro USG i juz nie moge sie doczekac...

w sumie to 3d jest niesamowite poplynely mi lzy ale M na szczescie nie widzial :happy2:
perla pewnie tak
a byly momenty ze widzielismy szkielecik caly
pokazal nam tez jak serducho pracuje jak sie komory pompuja i potem dalej kurcze naoogladalam sie :-) a czulam sie jakbym pierwszy raz w zyciu miala usg robione a jak przelazczyl na 3d to juz odplynelam, ale bedzie miala dzidzia charakterek ;-) pewnie po mamusi bo musial mi gin troszke w brzuch postukac troche to trwalo zeby sie obrocila jak trzeba bo co sie okrecila to fik i juz odwrotnie :-):-):-) i dobrze po co ma robic co jej obcy kaza byle rodzicow sluchala :tak::tak::tak:

Gratuluję udanych wizyt dziewcyny.
ashika ale słodziutki...:happy2:Zdjęcie cudowne.Mały model,lub modelka chyba Ci w brzuszku rośnie;-)

Ashika
powiedz, to było USG planowe tylko na dobrym sprzęcie, czy ty dodatkowo poszłaś na nie. A dzidziuś jak się patrzy i jak spojrzałam na zdjęcie to z nieśmiałością pomyślałam, ooooo chłopczyk

reklama
Ashika
powiedz, to było USG planowe tylko na dobrym sprzęcie, czy ty dodatkowo poszłaś na nie. A dzidziuś jak się patrzy i jak spojrzałam na zdjęcie to z nieśmiałością pomyślałam, ooooo chłopczyk

To bylo planowane usg genetyczne wiec sie naogladalam :tak:
o tym chlopcu powiem M to sie ucieszy :-)

Do góry