reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
to ja jeszcze dwa słówka mojej wizycie. po pierwsze to jak już pisałam - chłopak! widziałam wyraźnego siusiaka, lekarz nie miał wątpliwości. kurcze, nie pomyślałam, żeby poprosić lekarza o takie nieprzyzwoite zdjęcie ;-)
w 16 tyg dzidziuch ma 10 cm (głowka-tyłek), główka ma obwód 12,58cm, brzuszek ma mniejszy obwód bo 10,64 cm, a udko ma 1,96 cm :-) to najwazniejsze wymiary, chyba niczego nie pomyliłam. mam zdjęcie, ale nie jest jakieś super i nie mam jak go tu wrzucić.

Na początku tygodnia byłam na wizycie, wcześniej niż planowałam. No i niestety dostałam chorobowe, mam twardy i napięty brzuch więc muszę sobie poodpoczywać. Mam się również nie stersować - i weź się człowieku nie stresuj.
Ale koniec smutów. Wiem juz jaka płeć - przynajmniej jak określił to lekarz jest to wielce prawdopodobne.
Chłopiec będzie. :-)
Zobaczymy czy przy kolejnej wizycie potwierdzi się ta informacja.
W każdym bądź razie dzidziuś rozwija się prawidłowo.
Ogólnie jest ok, tylko martwie się tym, czym mam się nie stresować ;-)

kasik gratuluje udanej wizyty, maluszek śliczny.
Maruśka, yustynia gratuluje chłopczyków, yustynia nie denerwuj się tylko odpoczywaj, lekarz nie zalecal Ci stresu, wszystko będzie dobrze tylko masz troche sobie poleniuchować.
Ja tez od wczoraj na L4 i się nygusze

Zbieram od samego rana - taka ze mnie wariatka że bułki upiekłam, cóż nie było pieczywa, do sklepu daleko a jakoś się zapomniało kupić ;-)
Zamierzam jednak poważnie zastosować się do zaleceń lekarza i duuuużo wypoczywać.Tym co się będzie działo po powrocie z chorobowego nie zamierzam się martwić, na to też przyjdzie pora.
Więc książka w garść, laptop pod pachę i gnam referat pisać. Chwilowo po za domem więc korzystam z dobrodziejstaw internetu.

dziewczyny sliczne maluszki! i wszystkie zdrowe wiec gratuluje.oby tylko mamusie zwolnily tempo i dbaly o siebie :)-);-)) a nadal bedzie wszystko super

reklama
Do góry