reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
ewa1985-gratulacje.wprawdzie niewyraznie widac ale chyba rzeczywiscie konkretnie.to to cos na gorze? ja tez mam zdjecie miedzy nozkami.tez na szczescie bardzo dobrze sie wystawila:)

Byłam wczoraj na USG połówkowym. Dzidzia równe 2 tygodnie starsza z wymiarów główki i nóżki, więc termin mam na 2 lipiec obecnie i jak to lekarz powiedział, że to termin bardzo prawdopodobny:tak: Z dzidzią wszystko bardzo dobrze, serduszko, główka, kręgosłup, żołądek, przewód moczowy itp. wyliczam z pamięci bo taka zakręcona byłam że zapomniałam i zdjęcia i pomiarów USG. Niestety moje maleństwo ukrywało bardzo intensywnie swoją płeć i dalej nie wiem co pod sercem noszę...no ale dalej mam nadzieje, że może to dziewczynka taka wstydliwa, choć dalej przeczucie mam na chłopca. Zobaczymy, ostatecznie na 100% dowiemy się przy porodzie:-D

To gratuluję wszystkich udanych wizyt dziewczyny!

Ania Pestka- szkoda, że takiego wstydnisia/ wstydnisię nosisz pod serduchem... Mam nadzieję, że moje dziecię zrobi dziś dla mamy niespodziankę i się ujawni żebym w końcu zaczęła powaznie myślec o imieniu, bo jakoś nie potrafię się "skupić" :-D

Ania Pestka gratuluję udanej wizytki:-) może następnym razem dzidzia pokaże, co ma między nóżkami;-)

Hej
Ja na USG bylam wczoraj. Dziecie ok, ale doktor powiedzial ze opisze wszystko na wizycie tj. 23 marca...
Troche mi glupio bo nie znam płci dziecka, lekarz najpierw powiedzial ze tak sie schowal ze nic nie widac potem podobno zobaczyl, powiedzial ze ooooo no pieknie widac jednak, pokazal mi monitor a ja z glupim usmiechem tylko powiedzialam "mhm" ale dziewczyny jak slowo daje nie widzialam co to... no a glupio bylo mi zapytac:p

Supcio- jak lekarz tak powiedział i takich słów użył, to obstawiam chłopaczka :tak:

A u mnie kolejna córeczka, jak pisałam na ogólnym... Ale jest spora- 596g i temin o 10dni wczesniejszy- tj już początek lipca. Ale ogólnie, najważniejsze że wszystko w porządku, narządy prawidłowo sie rozwijają itd a dokłądniej:
BPD 5,75
HC 20,75
AC 19,49
FTA 30,23
FL 3,83
Cokolwiek to znaczy.... ;-):-D
I łożysko na ścianie przedniej- i co to niby miało znaczyć? (ktoś już pisał chyba...)

reklama
A u mnie kolejna córeczka, jak pisałam na ogólnym... Ale jest spora- 596g i temin o 10dni wczesniejszy- tj już początek l
I łożysko na ścianie przedniej- i co to niby miało znaczyć? (ktoś już pisał chyba...)

gratuluję córci:-)

ja też mam łożysko na przedniej, a co do dzidzi, no to spora, mój w 22 tyg ważył 480 g:-)

Do góry