reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodziłam w 23 tyg ciąży.

Hej dziewczyny!!!Alex nabawila sie kataru i kaszlu no i od wczoraj dostaje antybiotyk a w czwartek na wizycie lekarze powiedzieli 2/3 tyg musi tam u nich zostac bo czekaja ja konkretne badania a wiec nie wiedza sami czy ze swietami klapnie i wyjdzie do domku:no::no::no::no::no:Na patologi jestesmy od zeszlego piatku miala okuliste-oczka wporzadku:-)rendgen klatki piersiowej-plucka nie sa idealne ale tez nienajgorsze-wiadomo odbija sie respirator:crazy:ekg serduszka -ale wynik poznam w poniedzialek na wizycie,no i jeszcze jedno tylko niewiem jak to badanie sie nazywa-dostala kropelki na spanie i do glowki miala przyloczone elektrody ale mala meczyl katar i non stop sie wiercila i badanie jest do powtorzenia-wiem ze czeka nas jeszcze neurolog.Byla tez pani rehabilitantka po obejrzeniu Alex stwierdzila ze mala odwraca (trzyma) glowke na prawa strone i ze nad tym trzeba popracowac:crazy:No i co jeszcze to na ten ddzial nie moze wchodzic moja starsza corcia dla mnie glupota na Intesiv nikt nie bronil a tu dopiero moga wchodzic od 14lat-pielegniarka powiedziala co szef odzialu to inne przepisy:no::no::no:A Alex przybiera jest slodziutka i wczoraj wazyla 2630 POZDRAWIAM

reklama
To pewnie było EEG, neurolog to w sumie powinna być norma przy takich wczesniakach. A rehabilitacja jak najbardziej, przecież nasze dzieciaczki na poczatku ciągle leżą, poza tym jak kładzie główkę tylko w jedną stronę to jest problem, u nas jest tak do tej pory ale walczymy z asymetrią napięciem i wszystkim innym:)
Będzie dobrze, macie dużo szczęścia dziewczyny:)

Witajcie dziewczyny.
Serce rośnie jak sie czyta o postępach dziewczynek.

Ciekawe, ze mała przed EEG dostała jakiś środek na spanie. U nas dzieci muszą byc bez leków (a jesli jakies sa podawane to trzeba zgłaszać). Generalnie zasada jest taka - wymeczyć dzieciaka na maxa, zeby na badaniu usnął.

Trzymam za Was kciuki nieustannie:)

reklama
Do góry