reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

My mamy podobne , z najbliższymi przyjaciółmi witamy się buzi w policzek i też nie widzę w tym nic złego ,jeżeli chodzi o taniec z koleżanką/kolega to wiadomo zwykły taniec okej , nie może to być taki taniec jak ze sobą tańczymy 😅 ale wyjście bez siebie do klubów nie wchodzi w grę , oboje podjęliśmy taka decyzję że nie chcemy chodzić bez siebie , lubimy bawić się razem wiec czemu mamy bawić się osobno . Jeżeli chodzi o oglądanie filmów w internecie to nie mam z tym problemu jeżeli nie jest to nagminne ,raz na jakiś czas ,chociaż raczej włączmy sobie razem . Imprez firmowych nie mamy także no , ale myślę że jeżeli byłoby to wyjście na piwo okej , ale jakieś grupę imprezy w klubie to już nie bardzo ☺️

reklama
A rzeczy w stylu przytulenia/buziaka na powitanie z innymi kobietami czy taniec na imprezie firmowej z kobietami z pracy?
Ja generalnie jestem zazdrosna o mojego o czym on doskonale wie, z jego strony tak samo , dlatego staramy się nie dawać sobie powodu do niesnasek . O ile buziak czy przytulenie w bliskim gronie ( rodzina, bliscy znajomi na przywitanie) jest ok, o tyle jeśli takie gesty byłyby skierowane na kogoś innego np. z pracy, to byłby to już powód do pytań o kontekst i kłótni. Cóż🙈

Ja generalnie jestem zazdrosna o mojego o czym on doskonale wie, z jego strony tak samo , dlatego staramy się nie dawać sobie powodu do niesnasek . O ile buziak czy przytulenie w bliskim gronie ( rodzina, bliscy znajomi na przywitanie) jest ok, o tyle jeśli takie gesty byłyby skierowane na kogoś innego np. z pracy, to byłby to już powód do pytań o kontekst i kłótni. Cóż🙈
o nie, nie wyobrażam sobie witać się z kimś np z pracy przytuleniem czy buziakiem w policzek. Ja w ogóle nie lubię jak mnie obcy ludzie dotykają. Wiecie, np ktoś z Tobą gada i Wam kładzie rekę na ramieniu czy coś. Nie dotykać mnie 🙈

o nie, nie wyobrażam sobie witać się z kimś np z pracy przytuleniem czy buziakiem w policzek. Ja w ogóle nie lubię jak mnie obcy ludzie dotykają. Wiecie, np ktoś z Tobą gada i Wam kładzie rekę na ramieniu czy coś. Nie dotykać mnie 🙈
Mam tak samo, taki kontakt fizyczny rezerwuję dla nielicznych, raz opierniczyłam koleżankę z pracy jak zaburzyła moją sferę komfortu dotykając ni z gruchy ni z pietruchy mojego karku czy ramienia ( dałam jej do zrozumienia, że mi się to nie podoba , powiedziałam wprost), również ona ma tendencję do pozostawaniu w zbyt bliskiej odległości od rozmówcy, strasznie mnie irytuje jak ktoś się zbliża zanadto i do mnie rozmawia, czuje wtedy skrępowanie.
Także ja też team nie rusz, nie dotykaj😅

Ostatnie pytanie - wyobraźcie sobie, że do waszego faceta leci z rozpostartymi ramionami kobieta z pracy. Nie żadna bliska znajoma. Po prostu współpracownica, która wita się blisko przytulając. Powiedziałam, że dla mnie to nie było komfortowe na to patrzeć i dostałam pytanie - jak w takim razie mam się zachować? Odsunąć się i powiedzieć cześć czy co?

I w sumie stwierdziłam, że nie wiem jak to powinno wyglądać, gdyby on chciał uznać moje granice i tego przytulenia odmówić. Macie pomysł?

I żeby nie było. Tak jak piszecie - w towarzystwie najbliższych przyjaciół nie mam problemu, że się przytuli na dzień dobry czy do widzenia z żonami/partnerkami itp.

Dziewczyny przeczytałam gdzieś tu na forum, że testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży.
A że mam ich jeszcze trochę to sprawdziłam.
Takiej kreski nie miałam nigdy 😮to chyba musiałby być mega peak 😅
Nawet nie 5s jak się taki zrobił.
A dla porównania z testem ciążowym oba po około 5 minutach. Zdjęcia z teraz dlatego już trochę słabe światło.
Pójdę do piekła za ciekawość 🙈ale musiałam bo wydawało mi się to dziwne.

Załączniki

• IMG_6606.jpeg
    IMG_6606.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 80
  • IMG_6612.jpeg
    IMG_6612.jpeg
    2,5 MB · Wyświetleń: 82
U mnie test negatywny. Znowu się nie udało 😞 myślicie, że w takiej sytuacji mogę już odstawić duphaston? Lekarz kazał go brać do pierwszego dnia spodziewanej miesiączki, ale to już nie ma sensu.
Poczekajmy jeszcze.
Dopóki nie ma 🐵to wszystko jest możliwe.
Pewnie sposób przedstawienia wyników tam lekarzowi najbardziej odpowiada, ale w Warszawie jest mnóstwo miejsc, gdzie można wykonać nawet zaawansowaną immunologię.
Ja nadrabiam, miałam ciezkie ostatnie 3 dni :(
Tak ja myślę , że tam im zależy po prostu żeby bulić tyle kasy w tym konkretnie ośrodku, a przecież wiadomo, że oni sami nie robi tylko wysyłają do różnych labow.
Ja pozwolę sobie wtrącić, że na fejsie jest grupa odnośnie leczenia immunologii akurat u innego lekarza (Paśnika, starając się z pomocą doktora P), ale często można się tam dużo dowidzieć o badaniach itd. Dziewczyny często robią w innych miastach, bywa taniej lub drożej i o ile się orientuję to głównie chodziło o reprezentację wyników 2 badań (IMK i coś jeszcze), które robione w APC w Łodzi mają spoko wygląd (choć lekarze umieją już odczytywać inne), a dużo innych badań robionych jest lokalnie w szpitalu, klinice, rckik i nie są to bynajmniej wyniki do kosza.
Naprawdę dużo można się tam dowiedzieć o immunologii.
Zapisalam się do grupy ale tam są jakieś stare posty, mogłabyś proszę podrzucić linka bo może jestem w złej grupie.

reklama
Do góry