reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Dziewczyny, mam zdiagnozowane Hashimoto i przed ciążą brałam leki na niedoczynność, w ciąży miałam nadczynność więc kazali mi odstawić leki, po ciąży miałam kontrolować i ostatnio w maju miałam TSH 0,658 a dziś robiłam znowu kontrolnie i 0,096 🫣 umowie się do endokrynolog na wizytę ale może któraś z was wie co się tu dzieje?... I zrobiłam ferrytyne 7,89 niby w normie się mieści ale i tak nisko

nie miałam monitoringu takie od a do z , 2 cykle wcześniej chciałam taki zrobić ale trafiłam na jakiegoś z dupy lekarza , który w 10 dniu cyklu powiedział że nie widzi tutaj narazie nic co by wskazywało że będzie owulacja ,że pęcherzyki są ,ale nie ma dominującego , a w 13 DC , bo to był poniedziałek i przez weekend nie miałam jak iść powiedział że już jestem po owu , że jest ciałko żółte i płyn w zatoce . Do tej pory jak byłam kilka razy w okresie owulacyjnym to pęcherzyk był ,ale nie trafiłam na monet jak pęka . Poczekam już do wizyty w piątek i zobaczymy co mi Pani Estera zaproponuje ,jak dalej działać m Myślę że w sierpniu będzie chciała zrobić monitoring
Ja mam do niej pół Polski 😭 trzymam kciuki żeby szybko ustawiła Ci plan leczenia

A może napiszcie jakie bierzecie suplementy,witaminy, zioła ???-odnośnie starań bo ja mam wrażenie , że już biorę wszystko.
-olej z wiesiołka
- Femibion0
-cynk
-selen
-Vit.D
-Actifolin
-MioVelia
-Zioła ojca sroki
Dolozylabym jeszcze DHA (ja biore od prenacaps) i widze ze mam duze lepsze endometrium. Do tego cholina. Obowiązkowo, najnowsze badania pokazują, że zmniejsza ryzyko wad genetycznych. Ja od tego cyklu stosuje tez miovella nac a inozytol biore tez od prenacaps bo ma dodatkowo nac w skladzie. Możesz dorzucić jeszcze koenzym q10 na poprawe komorek jajowych. Nie wiem czy Femibion nie ma juz w skladzie kwasu foliowego? Nie mozna przekraczac dziennej dawki dlatego ja zrezygnowalam z tych multi suplementow

reklama
Takie luźne pytanie - jakie są dla was granice w związku? Co jest dla was ok jeśli chodzi o waszych partnerów i inne kobiety/nagość a co byłoby kompletnym dealbreakerem?
Mój partner i nagość innych kobiet w jednym zdaniu już nie jest ok 😂
Chociaż ostatnio jak oddawał nasienie do badania to chyba nie chce wiedzieć czy ma aż tak mocną wyobraźnię 😂

Do góry