reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Tak sobie wczoraj czytałam te wyniki, pisało w jednym, że mutacja powszechna (10% ma) i nasunęło mi się pytanie - macie jakieś mutacje, zespoły, coś wyjątkowego?
Ja mogę powiedzieć, że mam dodatkowe żebro szyjne. 😆 To takie żebro nad obojczykiem, nie wiadomo po co. 😆 Czuję się wyjątkowa, bo ma je tylko 1% populacji, ale na szczęście nie mam z nim żadnych objawów związanych. 😅 Stary mówi, że mam jedną kość zapasową.

Dziewczyny które były już w Kato.
Nie muszę tam brać żadnych wyników czy jakoś specjalnie się przygotowywać?
Bo wiem tylko, że mamy być po posiłku.
Szybkie pobranie krwi i tyle?

Dziewczyny które były już w Kato.
Nie muszę tam brać żadnych wyników czy jakoś specjalnie się przygotowywać?
Bo wiem tylko, że mamy być po posiłku.
Szybkie pobranie krwi i tyle?
Nie musisz nic zabierać 😉 Wiele z nas zabrało ze sobą swoją dokumentację, ale nikt o nią nie poprosił. Na początku wypełniacie ankiety i to w sumie trwa dłużej niż samo pobranie krwi 😝

Tak sobie wczoraj czytałam te wyniki, pisało w jednym, że mutacja powszechna (10% ma) i nasunęło mi się pytanie - macie jakieś mutacje, zespoły, coś wyjątkowego?
Ja mogę powiedzieć, że mam dodatkowe żebro szyjne. 😆 To takie żebro nad obojczykiem, nie wiadomo po co. 😆 Czuję się wyjątkowa, bo ma je tylko 1% populacji, ale na szczęście nie mam z nim żadnych objawów związanych. 😅 Stary mówi, że mam jedną kość zapasową.
Ja mam trzecie nie w pełni wykształcone zewnętrzne ucho, tzn. nie mam trzech kanałów słuchowych ale jest płatek uszny i część chrzęstna, jest to malutkie i tak to wygląda.
IMG_20240710_080924.jpg
Kiedyś myślałam żeby to usunąć bo mi z tego powodu bardzo dokuczano i co ciekawe nie w podstawówce gdzie byliśmy mali a dopiero w liceum.

Ale ja pisałam o prywatnym abonamencie w medicoverze. Nie sądzę, aby dawali tam jakieś wyjątki. 😅 Oni nawet usunęli z warunków świadczenia usług maksymalne czasy dostępności wizyt. 😆

@penguinlicious trzymam kciuki za drożność! I zazdroszczę podejścia, ja przed swoją byłam bliska zemdlenia. 😅
Tak, ale ciężarnym na nfz przysługują wizyty z pominięciem kolejki

Teraz są te wątki kreskowe, na każdy kolejny miesiąc zakładany jest nowy.
Dzięki za info. Dawno mnie nie było i nie wiedziałam że się pozmieniało.

U mnie brak okresu. Ale test negatywny. Prawdopodobnie owulacja przez chorobę mi się przesunęła więc się nie spinam. Seksow później nie było także trzeba poczekać na okres i zaczynamy od nowa.

Wiecie dziewczyny, że zerknęłam wczoraj na swoje wyniki trombofilii z Katowic, zerknęłam na wyniki z testdna i one się różnicą. 😱 Przecież to nie powinno być możliwe. W Katowic wyszły mi oba MTHFR (665C i 1286), a z testdna tylko jeden. 😱
Na pewno trzeba to wyjaśnić. Ja robiłam też w test dna i są te same.

reklama
MTHFR w jakimkolwiek wariancie ma 90 % społeczeństwa, 10 % tylko ma oba zdrowe geny.

Do góry