reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Ja mam trzecie nie w pełni wykształcone zewnętrzne ucho, tzn. nie mam trzech kanałów słuchowych ale jest płatek uszny i część chrzęstna, jest to malutkie i tak to wygląda.
Zobacz załącznik 1646400
Kiedyś myślałam żeby to usunąć bo mi z tego powodu bardzo dokuczano i co ciekawe nie w podstawówce gdzie byliśmy mali a dopiero w liceum.
Aż poszłam do lustra obejrzeć swoje, aby załapać gdzie ta różnica. 😂
Jakbym zobaczyła na żywo, to w życiu bym nie pomyślała, że to kolejne ucho, tylko że masz taki specyficzny kształt ucha. 😅

reklama
Ale ja pisałam o prywatnym abonamencie w medicoverze. Nie sądzę, aby dawali tam jakieś wyjątki. 😅 Oni nawet usunęli z warunków świadczenia usług maksymalne czasy dostępności wizyt. 😆

@penguinlicious trzymam kciuki za drożność! I zazdroszczę podejścia, ja przed swoją byłam bliska zemdlenia. 😅
Serio to usunęli ? 🙀 Oni ostatnio zaczęło stosować taktykę: nie znajdę pani terminu, proszę iść prywatnie a my zapłacimy

Serio to usunęli ? 🙀 Oni ostatnio zaczęło stosować taktykę: nie znajdę pani terminu, proszę iść prywatnie a my zapłacimy
Taaak, już dawno. Bo szukałam wk****ona pare miesięcy temu, okazuje się, że nie ma tego zapisu. Co ciekawe, w Luxmedzie dalej jest.
A swoją drogą ciekawe, czy oddaliby mi za wizytę u immunologa, bo u nich nie ma terminu wcale. Wcale wcale. Wiadomo, to wciąż 70%, ale za gina oddali mi. Teoretycznie mam taki pakiet, że immunolog przysługuje mi bez skierowania od nich, tak po prostu. Hmm, ciekawe. Muszę zadzwonić i się dopytać (choć to wciąż 70% i ten limit jest niski na zwroty).

Medicover to dla mnie najgorsze co może być. Milion razy wolałam Luxmed.

a wymaz miałaś z pochwy tak? Ja miałam i z pochwy i z cewki moczowej i wyszła mi tylko w cewce moczowej i moja ginekolog mówiła, że nie sądzi, że ureoplasma utrudnia nam zajście w ciąże - przynajmniej z mojej strony jednak zaleciła wyleczenie jej (ginekolog inny 2 lata temu gdy byłam w ciąży kazał olać temat) dodatkowo mój mąż też ma i martwiłam się, że u niego może osłabiać plemniki ale zrobił badanie i chyba są ok.
Miałam wymaz z szyjki. Mi powiedział że ona znacząco utrudnia zajście w ciążę i nie lubimy tej bakteri nawet jeśli byłabym już w ciąży

No u nas generalnie słabo, jak już pisałam w czerwcowych kreskach mąż po pierwszym antybiotyku już czysto w badaniu, a ja jutro kończę 3 antybiotyk. Lekarka powiedziała, żeby kolejny wymaz zrobić po 2 miesiączkach od zakończenia antybiotyku, bo podobno DNA tej bakterii się długo może utrzymywać. Ja oczywiście zamierzam zrobić szybciej i później powtórzę. Jaki antybiotyk dostaliście?
My bierzemy Unidox

Tak sobie wczoraj czytałam te wyniki, pisało w jednym, że mutacja powszechna (10% ma) i nasunęło mi się pytanie - macie jakieś mutacje, zespoły, coś wyjątkowego?
Ja mogę powiedzieć, że mam dodatkowe żebro szyjne. 😆 To takie żebro nad obojczykiem, nie wiadomo po co. 😆 Czuję się wyjątkowa, bo ma je tylko 1% populacji, ale na szczęście nie mam z nim żadnych objawów związanych. 😅 Stary mówi, że mam jedną kość zapasową.
ja mam dwie śledziony 😅

Hej dziewczyny wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę antybiotyku Unidox na ureaplasme a dziś dostałam plamienia. Nie wiecie czemu tak jest ?

Nie wiem, ale jakoś nawet nie dopuszczam myśli, że te jajowody są niedrożne, a jeśli nawet, to że uda się bez problemu je udrożnić. I do jutra rana zamierzam się tego trzymać 😅 Inaczej zacznę się jednak stresować 😂
Szczęśliwie na fundusz 🙏🏻 Więc zostanie trochę na leki i stymulację, i pewnie masę kolejnych badań 🤪 Eh, takie to właśnie uroki leczenia niepłodności 🫣
🤞🤞🤞

reklama
Do góry