reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
My dziś mamy wizyte w klinice leczenia niepłodnosci - pierwsza, kwalifikacyjna. Mam nadzieje, że nas przyjmą i porobią wszystkie badania na program - drożność czy badanie nasienia. Straaasznie sie stresuje
trzymam kciuki ❤️ a diagnozowaliście się już cokolwiek wcześniej?

My dziś mamy wizyte w klinice leczenia niepłodnosci - pierwsza, kwalifikacyjna. Mam nadzieje, że nas przyjmą i porobią wszystkie badania na program - drożność czy badanie nasienia. Straaasznie sie stresuje
Ale czekaj, kwalifikacyjna do IVF? Bo ogólnie nie robią diagnistyki w ramach programu, więc nie będziesz miała np drożności, tylko będziesz musiała zapłacić normalnie

Ale czekaj, kwalifikacyjna do IVF? Bo ogólnie nie robią diagnistyki w ramach programu, więc nie będziesz miała np drożności, tylko będziesz musiała zapłacić normalnie
Nieee, w Łodzi mamy taki program diagnostyczny dla par o niezdiagnozowanej przyczynie nieplodnosci. Ja wiem co mi dolega ale im nie powiem, caly czas bije sie z myslami zeby moja diagnoza pcos i to ze jestem juz 2 cykl na stymulacji nas nie skreslilo... sama nie wiem juz czy mowic prawde :/

Robiliście je już kiedyś ? Drożności na pewno w cenie IVF nie zrobią. Jeżeli nie macie badań to was odrzucą 🤔

Nieee, w Łodzi mamy taki program diagnostyczny dla par o niezdiagnozowanej przyczynie nieplodnosci. Ja wiem co mi dolega ale im nie powiem, caly czas bije sie z myslami zeby moja diagnoza pcos i to ze jestem juz 2 cykl na stymulacji nas nie skreslilo... sama nie wiem juz czy mowic prawde :/
Aa ok.
Jestem tylko ciekawe, czy jak zataisz stymulację to oni sami nie zorientują się np po usg?
(nie wiem, może głupoty gadam, nigdy nie miałam stymulacji)

Mi można wpisać okres , spóźniony . Anyway tak się spodziewałam . W środę też mamy wizytę w klinice - mąż robi kolejne badanie nasienia i z tymi wynikami wchodzimy razem - zobaczymy czy usłyszymy że jest poprawa i potrzeba czasu czy to walka z wiatrakami i też nam zasugeruje IUI czy in vitro. Z plusów cieszę się że idziemy razem i będzie już może konkretny plan działania 🙏🏻

Robiliście je już kiedyś ? Drożności na pewno w cenie IVF nie zrobią. Jeżeli nie macie badań to was odrzucą 🤔
Swoją drogą czy w tym programie do IVF nie trzeba mieć właśnie udokumentowanej dokumentacją medyczną niepłodności? Co w przypadku jeżeli nie została stwierdzona jednoznaczna przyczyna, a ciąży nie ma po ponad 12 miesięcy starań ? zastanawiam się już na przyszłość....

oby was zakwalifikowali i zrobili drożność i badanie nasienia. Bo stymulacje bez tych badań są bezsensu.. Dziwię się, że lekarz tak robi.

reklama
Swoją drogą czy w tym programie do IVF nie trzeba mieć właśnie udokumentowanej dokumentacją medyczną niepłodności? Co w przypadku jeżeli nie została stwierdzona jednoznaczna przyczyna, a ciąży nie ma po ponad 12 miesięcy starań ? zastanawiam się już na przyszłość....
Przyczyna nie musi być ustalona, zanosisz po prostu wszystkie badania, które miałaś zrobione przez rok, wyniki krwi, drozności i tak dalej no i to już widać, że się starasz bezskutecznie.
A jak przez rok nie było żadnych badań no to lipa, bo równie dobrze może przyjść para, która stara się miesiąc a okłamać, ze stara się rok.

Do góry