reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Ale po co drożność do ivf ?
Tak tylko się zastanawiam 😅
Pewnie ze względu na stymulację. Generalnie raczej nie powinno się robić stymulacji, jeśli nie ma pewności co do tego, czy jajowody są drożne. Zazwyczaj tak do tego podchodzą lekarze, chociaż było już parę przypadków z letrozolem/clo bez tego.

Tak, drożność w środę, ale do tego nie wymagali wirusówki. Pytam pod kątem IUI, bo do tego już muszę je wszystkie zrobić i te, które wymieniłam, są właśnie w ten sposób opisane tam, gdzie będę iść na pobranie. Więc, z tego co piszecie, powinnam zrobić albo ten HIV DUO, albo HIV 1/2 🤔
Mi klinika zrobiła - HIV Combi 😅

Ale po co drożność do ivf ?
Tak tylko się zastanawiam 😅
Nie o to chodzi. :D Bo koleżanka napisała, że idzie na wizytę kwalifikacyjną i ma nadzieję, że w ramach programu zrobią jej drożność. Ja myślałam, że chodzi o wizytę do IVF , a ramach tego progeamu drożności nie robią. A potem się okazało, że o inny program chodzi

Nie do końca, do IVF nie trzeba mieć drożności z tego co wiem.
Trochę dla mnie to „przeskok” nie mając badań drożności. Chyba że ktoś ma historie medyczną i nie ma potrzeby tego wykonywać. Nie chce się sprzeczać czy kłócić 😅 tylko ta drożność wydaje mi się kolejnym etapem w diagnostyce

Trochę dla mnie to „przeskok” nie mając badań drożności. Chyba że ktoś ma historie medyczną i nie ma potrzeby tego wykonywać. Nie chce się sprzeczać czy kłócić 😅 tylko ta drożność wydaje mi się kolejnym etapem w diagnostyce
O kurcze, ale ja nie chciałam się sprzeczać ani kłócić, powiedziałam tylko co jest zgodne z moją wiedzą... Może się mylę

reklama
Do góry