reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
My dziś mamy wizyte w klinice leczenia niepłodnosci - pierwsza, kwalifikacyjna. Mam nadzieje, że nas przyjmą i porobią wszystkie badania na program - drożność czy badanie nasienia. Straaasznie sie stresuje
trzymam kciuki ❤️ a diagnozowaliście się już cokolwiek wcześniej?

My dziś mamy wizyte w klinice leczenia niepłodnosci - pierwsza, kwalifikacyjna. Mam nadzieje, że nas przyjmą i porobią wszystkie badania na program - drożność czy badanie nasienia. Straaasznie sie stresuje
Ale czekaj, kwalifikacyjna do IVF? Bo ogólnie nie robią diagnistyki w ramach programu, więc nie będziesz miała np drożności, tylko będziesz musiała zapłacić normalnie

Ale czekaj, kwalifikacyjna do IVF? Bo ogólnie nie robią diagnistyki w ramach programu, więc nie będziesz miała np drożności, tylko będziesz musiała zapłacić normalnie
Nieee, w Łodzi mamy taki program diagnostyczny dla par o niezdiagnozowanej przyczynie nieplodnosci. Ja wiem co mi dolega ale im nie powiem, caly czas bije sie z myslami zeby moja diagnoza pcos i to ze jestem juz 2 cykl na stymulacji nas nie skreslilo... sama nie wiem juz czy mowic prawde :/

Robiliście je już kiedyś ? Drożności na pewno w cenie IVF nie zrobią. Jeżeli nie macie badań to was odrzucą 🤔

Nieee, w Łodzi mamy taki program diagnostyczny dla par o niezdiagnozowanej przyczynie nieplodnosci. Ja wiem co mi dolega ale im nie powiem, caly czas bije sie z myslami zeby moja diagnoza pcos i to ze jestem juz 2 cykl na stymulacji nas nie skreslilo... sama nie wiem juz czy mowic prawde :/
Aa ok.
Jestem tylko ciekawe, czy jak zataisz stymulację to oni sami nie zorientują się np po usg?
(nie wiem, może głupoty gadam, nigdy nie miałam stymulacji)

Mi można wpisać okres , spóźniony . Anyway tak się spodziewałam . W środę też mamy wizytę w klinice - mąż robi kolejne badanie nasienia i z tymi wynikami wchodzimy razem - zobaczymy czy usłyszymy że jest poprawa i potrzeba czasu czy to walka z wiatrakami i też nam zasugeruje IUI czy in vitro. Z plusów cieszę się że idziemy razem i będzie już może konkretny plan działania 🙏🏻

Robiliście je już kiedyś ? Drożności na pewno w cenie IVF nie zrobią. Jeżeli nie macie badań to was odrzucą 🤔
Swoją drogą czy w tym programie do IVF nie trzeba mieć właśnie udokumentowanej dokumentacją medyczną niepłodności? Co w przypadku jeżeli nie została stwierdzona jednoznaczna przyczyna, a ciąży nie ma po ponad 12 miesięcy starań ? zastanawiam się już na przyszłość....

oby was zakwalifikowali i zrobili drożność i badanie nasienia. Bo stymulacje bez tych badań są bezsensu.. Dziwię się, że lekarz tak robi.

reklama
Swoją drogą czy w tym programie do IVF nie trzeba mieć właśnie udokumentowanej dokumentacją medyczną niepłodności? Co w przypadku jeżeli nie została stwierdzona jednoznaczna przyczyna, a ciąży nie ma po ponad 12 miesięcy starań ? zastanawiam się już na przyszłość....
Przyczyna nie musi być ustalona, zanosisz po prostu wszystkie badania, które miałaś zrobione przez rok, wyniki krwi, drozności i tak dalej no i to już widać, że się starasz bezskutecznie.
A jak przez rok nie było żadnych badań no to lipa, bo równie dobrze może przyjść para, która stara się miesiąc a okłamać, ze stara się rok.

Do góry