reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
@Mademoiselle_Nika widziałam, że się dobrze orientujesz w tych badaniach z Katowic, a otrzymaliśmy resztę wyników i mam pytanie 🤭
Czy jak u mężczyzny wyszły nieprawidłowości w CFTR to w takim przypadku ja również muszę je zrobić? Bo pani w labo powiedziała mi, że nie wykonuje się tych badań u kobiet i już zgłupiałam 🤔
U mnie mąż ma również heterozygotyczny układ w 9 intronie genu. Ani Genetyka ani ginekolog nie zlecili na tej podstawie badania CFTR u mnie.Nawet na opisie od genetyk nie mam słowa o tym aby mnie diagnozować a wizyta była holistyczna. Przepraszam, ale na tej wizycie dużo się działo i pamiętam tylko, że powiedziała coś w stylu, że to nie związane z mukowiscydoza. A zakładam, że gdyby miała jakieś wątpliwości to by mnie skierowała, tak jak skierowała mnie z kirami AA do immunologa. Immunolog też widział badania i nic nie mówił.

A oczywiście, że to badanie robi się u kobiet, co za bzdury w ogóle laboratorium opowiada. Może Pani w laboratorium w Katowicach miała na myśli, że w tym pakiecie nie ma cftr uwzględnionego dla kobiet.

@Mademoiselle_Nika widziałam, że się dobrze orientujesz w tych badaniach z Katowic, a otrzymaliśmy resztę wyników i mam pytanie 🤭
Czy jak u mężczyzny wyszły nieprawidłowości w CFTR to w takim przypadku ja również muszę je zrobić? Bo pani w labo powiedziała mi, że nie wykonuje się tych badań u kobiet i już zgłupiałam 🤔
znam też dziewczynę forumowiczkę, której mąż też ma dopisek o tym intronie 9 genu i bardzo dobra ginekolog nie zleciła jej badań cftr z tego co mi wiadomo :)

A tobie lekarz ginekolog zlecił badanie? Co powiedział?

Swoją drogą, byłam u ginekologa, który myślałam, że wygoni mnie z badaniami z Kato (parę lat temu był BARDZO anty immunologów (nazywając ja szarlataństwem 😆), teraz normalnie ogarnia, szkoli się z tego itd. 😱) i powiedział, że on by mi nie dawał accofilu, bo te wyniki nie są złe (stary ma C1C2, ja C1C1 więc Bejbik mający C1C1 nas urządza), ale wysłał mnie pilnie na czas protrombinowy i coś jeszcze. Wg niego wiekszym problemem/ryzykiem jest mój bogaty wynik na trombofilie i jak wyjdą źle, to oprócz acardu będę brać clexane. 🤔

To tak odnośnie Kirów i trombofilii.

ej, dobra, do dziewczyn, które robiły laser na pipce.
Jak to wygląda? Rozumiem, że siedzisz na fotelu ginekologicznym? I przecież tak jakby jest trochę włosów "od wewnątrz" (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi), to laser też to łapie?
Ja najchętniej by się pozbyła wszystkich włosów z ciała prócz głowy, brwi i rzęs. Co prawda ja akurat mam jasne włosy, więc nie muszę jakoś mega często ogarniać, no ale cale ręce i nogi robię normalną maszynką 😅

ej, dobra, do dziewczyn, które robiły laser na pipce.
Jak to wygląda? Rozumiem, że siedzisz na fotelu ginekologicznym? I przecież tak jakby jest trochę włosów "od wewnątrz" (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi), to laser też to łapie?
Ja najchętniej by się pozbyła wszystkich włosów z ciała prócz głowy, brwi i rzęs. Co prawda ja akurat mam jasne włosy, więc nie muszę jakoś mega często ogarniać, no ale cale ręce i nogi robię normalną maszynką 😅
Dobre pytanie, przyłączam się. Jeszcze głupio pytać a co z włosami w okolicach, hmm, tyłka? 😅 To też mnie zawsze zastanawiało, wizja kogoś nachylająca się między moimi pośladkami jest dla mnie jakaś... trudna 😅🙈

Jak ja się tego bałam jak szłam na depilację po raz pierwszy! 🤣🤣🤣
Normalnie na takim fotelu kosmetycznym robią, leżysz na plecach. Ja robiłam u różnych babeczek,w różnych salonach i każda miała swój sposób, ale ogólnie to po prostu odchylasz nogi, np jedna zgięta w kolanie. No a same wargi sobie tam ona odchyla laserem lub ręką 😁
Tak samo między posladami, pociąga laserem między nimi i już 😁

Jak ja się tego bałam jak szłam na depilację po raz pierwszy! 🤣🤣🤣
Normalnie na takim fotelu kosmetycznym robią, leżysz na plecach. Ja robiłam u różnych babeczek,w różnych salonach i każda miała swój sposób, ale ogólnie to po prostu odchylasz nogi, np jedna zgięta w kolanie. No a same wargi sobie tam ona odchyla laserem lub ręką 😁
Tak samo między posladami, pociąga laserem między nimi i już 😁
Ja wiem, że każdy salon ma swoje ceny ale mniej więcej pamiętasz koszt jednego zabiegu ? 😁😁

reklama
Do góry