Mademoiselle_Nika
Moderator
Wolałabym tego nie wiedziećRany, dziewczyno, jaką Ty jesteś skarbnicą wiedzy!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wolałabym tego nie wiedziećRany, dziewczyno, jaką Ty jesteś skarbnicą wiedzy!
Jasne, ta wiedza z postów sie mega przydaje, sama nieraz w wyszukiwarce wpisywałam frazę i czytałam pasujące posty. Dużo się z tego dowiedziałam.Absolutnie się nie czuje wywołana Dziele się nowo zdobytą wiedza, ot takie poszerzenie odpowiedzi do Twojego wątku. A wrzuciłam, że pewnie wiele dziewczyn się nie zgodzi, bo wielokornie zestaw heapryna+acard dawał ciąże na forum, a zdarzało się, że medycznie nie wychodziło nic.
Aby mieć pełen obraz trombo należy rozszerzyć badania. Bo o wrodzonej możemy mówić tylko jeżeli mamy nieprawidłowości w Vleiden czy czynniku protrombinowym II. Dlatego przy Twoim PAI dla spokoju zrobiłabym ten zespół antyfosfolipidowy.
HLA-C wyżej było moje. Tutaj dodaje męża u i on ma chyba C2C1.Jest tak jak napisałaś, KIR AA bez kirów implantacyjnych 0/5, mąż C2C2. Mutacje w MTHFR masz na 2 genach więc moim zadniem bezwzględne witaminy metylowane (badałaś kiedyś homocysteine?). Udajcie się do dobrego immunologa lepiej na konsultacje, bo ginekolog może i tak jej wymagać, chyba, że masz ogarniętego ginekologa, który poradzi sobie z prowadzeniem ciąży na accofilu. Przy tym leku trzeba badać morfologie co tydzień.
Hmm, ja właśnie z 5 tarczycowej mam tylko anty-TPO leciuteńko podwyższone. Ale mam też na uwadze, żeby zbadać białko S i białko C.Jeżeli masz tylko zbadane KIRy to immunolog może chcieć poszerzyć diagnostykę. Przede wszystkim będzie go interesowała 5 tarczycowa, w szczególności Anty TPO i USG tarczycy, ANA, zespół antyfosfolipidowy.
Jak ginekolog jest ogarnięty to powinien sobie poradzić.
U mnie złożoność przypadku sugerowała jednak zaczerpnięcie konsultacji u immunologa
I absolutnie moją wcześniejszą wypowiedzią nie chciałam Cię w żaden sposób urazić więc jeżeli tak się stało, a poczułaś, że moja wypowiedź była pasywno-agresywna to naprawdę przepraszam, bo absolutnie nie miałam tego na celu!Jasne, ta wiedza z postów sie mega przydaje, sama nieraz w wyszukiwarce wpisywałam frazę i czytałam pasujące posty. Dużo się z tego dowiedziałam.
Ja i tak czekam na wizytę u gina i próbuje umówić termin na immunologa na przyszły tygodzień, bo kirów też zero, stary C1C2, tylko miałam umawiać na wrzesień, no ale się pozmieniało.
I przepraszam że tak nudzę ale bez was bym tego nie ogarnęłaDziękuję droga kobito
5 tarczycową robiłam jakoś na początku roku. Resztę nie.
A czy możesz jeszcze napisać jakie to są kiry implantacyjne?
Wgl nie ogarniam czytanie tych wyników.
I jeszcze niedawno wstawiałam wyniki partnera to coś wspomniałaś że zależy co mi wyjdzie w wynikach i także nie wiem .
On też ma kir AA i hlac C1C2
Właśnie! Mój ma tak samo i też się zastanawiam co oznacza genotyp KIR AA u facetaDziękuję droga kobito
I jeszcze niedawno wstawiałam wyniki partnera to coś wspomniałaś że zależy co mi wyjdzie w wynikach i także nie wiem .
ja 175 i 75 kg też w normie ale za dużo a ostatnio to nawet nie stoi w miejscu tylko rośnieJa też w normie bo 71 kg przy 173 ale wazyłam 63 i czułam się super
Kiry implantacyjne to te z końcówką DS bez dopisków.Dziękuję droga kobito