reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Dziewczyny, przyszły moje wyniki… 😥 I nie jest chyba za dobrze 😥
Kariotyp na szczęście prawidłowy, ale genotyp KIR AA i (jeśli dobrze odczytuję) kirów implantacyjnych 0/5, a dodatkowo HLA-C C2C2 (męża jeszcze nie przyszły, mam nadzieję, że u niego wyjdzie C1C1🙏🏻).
Z trombofilii wyszły mi dwie mutacje: obie MTHFR w heterozygocie i SERPINE1 w homo (wariant 5G/5G).
FMR1 prawidłowy.

@Mademoiselle_Nika @wrobelmm @Motylkowa! Pomożecie w interpretacji? 🙏🏻

Na to wszystko są jakieś sposoby działania.
Nie martw się na zapas,a masz już umówioną wizytę u lekarza ?

reklama
Cześć dziewczyny 🙂
Czy któraś z was nie miała podobnej sytuacji? Wczoraj w 10dc miałam peaka. Czy jest to możliwe żeby tak szybko przy 28 dniowym cyklu? Szukałam informacji i niby teoretycznie przy tej długości cyklu owulacja może wystąpić między 12-16 dc.

Wy tu o chudnięciu, a jak przytyć wie któraś? Serio przez wszystkie lata uważałam to za przekleństwo. Żadnych fajnych ubrań kupić nie można. Długo ubierałam się na dziale dziecięcym 🤦🏼‍♀️. Na szczęście od jakiegoś czasu rozmiarówka się nieco zmieniła i zaczynają brać pod uwagę te mniejsze. To i tak tylko część problemu. Mając 27lat kiedy urodziłam syna stwierdzili, że mam iść do specjalisty z tą anoreksją 😤 Ile to człowiek się nasłuchał, że pewnie nie jem 🤦🏼‍♀️.
Teraz po takim czasie mam to w D… jak to brzydko się mówi.
Ale jeśli któraś z was miała podobny problem i znalazła na to sposób to proszę o podzielenie się radą 🙂

Miłego dnia kochane ☺️
High-five koleżanko 🙌🏻 Ja też muszę przytyć, ale kiepsko mi to wychodzi 😅 Będę sobie na sierpień ogarniać wizytę u dietetyka, może coś mi wymyśli.

KIRy do konsultacji z immunologiem. Prawdopodobnie dostaniesz Accofil i/lub encorton. MTHFR - bierzesz metylowane formy witamin, a SERPINE 1 to robiłabym jeszcze badania takie jak zespół antyfosfolipidowy, białko c i s i z wynikami do ogarniętego lekarza ginekologa lub immunologa :)
Na Ciebie zawsze można liczyć ❤️

reklama
Do góry