reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Cześć dziewczyny 🙂
Czy któraś z was nie miała podobnej sytuacji? Wczoraj w 10dc miałam peaka. Czy jest to możliwe żeby tak szybko przy 28 dniowym cyklu? Szukałam informacji i niby teoretycznie przy tej długości cyklu owulacja może wystąpić między 12-16 dc.

Wy tu o chudnięciu, a jak przytyć wie któraś? Serio przez wszystkie lata uważałam to za przekleństwo. Żadnych fajnych ubrań kupić nie można. Długo ubierałam się na dziale dziecięcym 🤦🏼‍♀️. Na szczęście od jakiegoś czasu rozmiarówka się nieco zmieniła i zaczynają brać pod uwagę te mniejsze. To i tak tylko część problemu. Mając 27lat kiedy urodziłam syna stwierdzili, że mam iść do specjalisty z tą anoreksją 😤 Ile to człowiek się nasłuchał, że pewnie nie jem 🤦🏼‍♀️.
Teraz po takim czasie mam to w D… jak to brzydko się mówi.
Ale jeśli któraś z was miała podobny problem i znalazła na to sposób to proszę o podzielenie się radą 🙂

Miłego dnia kochane ☺️
U mnie pękają tak 10-11 dc cyklu, ale z związku z braniem Lametty. Rosną jak na cukrze.

Z wagą ja mam przeboje od najmłodszych lat. W szkole podstawowej wysłano mnie do poradni aby stwierdzić czy nie mam anoreksji. Bardzo jakoś wczesna klasa bo nawet tego nie pamietam. Moja mama miała już dość słuchania co bilans w szkole 💆🏻‍♀️ Mi waga po urodzeniu synka też nie poszła w górę. Ani po mitycznej 30, co każdy twierdził że wtedy na bank przytyje 🫣 Na pewno jest jakiś złoty środek - zakładam że bardziej z tych niezdrowych 😅🫣

reklama
Cześć !
Witaj w naszym gronie, oby nie na długo.
Opowiesz nam swoją historię starań?
Może mogłabyś tez ustawić awatar?
Ustawiłam :) u mnie za bardzo nie ma historii. Mamy już 3 letniego synka, który wyszedł od razu w pierwszym cyklu, bez żadnych dodatkowych badań czy suplementacji, nawet nie wiem w który dzień cyklu się udało, bo było bardzo intensywnie ;p Teraz troszkę bardziej chciałabym córkę i to też nasz pierwszy cykl starań, próbujemy metody "przed owu". Najbardziej jednak chcemy już po prostu rodzeństwa dla naszego synka :)

Ja teoretycznie bmi w normie (bliżej górnej granicy niż dalej, ale w normie), natomiast lepiej się jednak czułam mając tych kilogramów mniej…
Ja się nie ważyłam od jakichś 10 lat 😅 jak ubrania zaczynają cisnąć to wiem że trzeba przystopowac z jedzeniem, poza tym żyje w błogiej nieświadomości 😂

Ja też w normie bo 71 kg przy 173 ale wazyłam 63 i czułam się super
to tak jak ja... w pierwszą ciążę zaszłam jak ważyłam 68kg, przytyłam 17kg (bardzo spuchłam latem w ostatnim miesiącu), wszystko zrzuciłam w 2,5msc. A teraz ważę 72kg i nic nie chce spaść... Nie mam w ogóle silnej woli i motywacji, bo "i tak zaraz bede w ciazy" :D Po ciąży się tym zajme :p

Cześć dziewczyny 🙂
Czy któraś z was nie miała podobnej sytuacji? Wczoraj w 10dc miałam peaka. Czy jest to możliwe żeby tak szybko przy 28 dniowym cyklu? Szukałam informacji i niby teoretycznie przy tej długości cyklu owulacja może wystąpić między 12-16 dc.

Wy tu o chudnięciu, a jak przytyć wie któraś? Serio przez wszystkie lata uważałam to za przekleństwo. Żadnych fajnych ubrań kupić nie można. Długo ubierałam się na dziale dziecięcym 🤦🏼‍♀️. Na szczęście od jakiegoś czasu rozmiarówka się nieco zmieniła i zaczynają brać pod uwagę te mniejsze. To i tak tylko część problemu. Mając 27lat kiedy urodziłam syna stwierdzili, że mam iść do specjalisty z tą anoreksją 😤 Ile to człowiek się nasłuchał, że pewnie nie jem 🤦🏼‍♀️.
Teraz po takim czasie mam to w D… jak to brzydko się mówi.
Ale jeśli któraś z was miała podobny problem i znalazła na to sposób to proszę o podzielenie się radą 🙂

Miłego dnia kochane ☺️
Ja mam zazwyczaj cykle 29-30 dni w tym cyklu po lametcie miałam już 20 mm pęcherzyk w 10 dc, ale to pewnie kwestia stymulacji. Ale zdarzało się, że pojedyncze cykle miałam krotsze (tak miałam np w kwietniu 26 dni), wiec owu tez musiala byc wczesniej, organizm to nie komputer, może sie wszystko zdarzyć :)

reklama
Do góry