reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

A tak btw, czy ktoś wie za co odpowiadają te pozostałe KIRy? Mówimy tutaj oczywiście o tych implantacyjnych, to są najistotniejsze w naszym przypadku, a czym są te pozostałe wymienione obok - 2DL2 i 2DL5? Chodzi mi o ten fragment w nawiasie, który jest podany w wynikach (przynajmniej dla wyniku KIR AA).

reklama
Pytam, bo pisałaś o koszcie tego badania i myślałam, że nie miałaś możliwości wykonania go w Holsamedzie.
Nie, nie. Te genetycznie zrobiłam w Katowicach. Ale jestem już po konsultacji z immuno i tam dostałam zalecenie pogłębienia diagnostyki, co na dzień dzisiejszy zostało wycenione na lekko ponad 4200zł.

A tak btw, czy ktoś wie za co odpowiadają te pozostałe KIRy? Mówimy tutaj oczywiście o tych implantacyjnych, to są najistotniejsze w naszym przypadku, a czym są te pozostałe wymienione obok - 2DL2 i 2DL5? Chodzi mi o ten fragment w nawiasie, który jest podany w wynikach (przynajmniej dla wyniku KIR AA).
Czytałam badania (link do nich z tego forum wzięłam), że znacznie więcej KIRów ma znaczenie w ciąży niż tylko DS. Przy czym bodajże przy 2 ważne, żeby ich nie mieć.

Ok, rozumiem, zrobiłaś już te badania lub ich część?
Nie… ledwo we wtorek miałam tę wizytę i w sumie jeszcze nie podjęliśmy decyzji czy w to wchodzimy 🙄 Dwa, że można je zrobić tylko w klinice w Łodzi, która „ma monopol na badania w immunologii rozrodu” (cytując lekarza).

Teraz się po prostu zastanawiam czy jest sens bez tych dodatkowych badań podchodzić do IUI (na NFZ, więc zapłacę tylko za leki do stymulacji, więc niby dużo nie stracimy).

Nie… ledwo we wtorek miałam tę wizytę i w sumie jeszcze nie podjęliśmy decyzji czy w to wchodzimy 🙄 Dwa, że można je zrobić tylko w klinice w Łodzi, która „ma monopol na badania w immunologii rozrodu” (cytując lekarza).
Pewnie sposób przedstawienia wyników tam lekarzowi najbardziej odpowiada, ale w Warszawie jest mnóstwo miejsc, gdzie można wykonać nawet zaawansowaną immunologię.

reklama
Do góry