reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Super wiadomość! jak zniosłaś samo badanie?
Wprowadzenie cewnika bolało dosłownie chwilę, trochę jak mocniejszy okresowy, ale wprowadzenie pianki już zabolało solidnie, na szczęście tylko jakieś 2-3min to trwało i dobrze, że położna tuż obok przypomniała mi o oddychaniu. Aż się boję pomyśleć jak by to bolało bez tych leków 🫣

reklama
Hejka dziewczyny, wszystkim wielkie dzięki za życzenia i pamięć 🥰🥰 jak dołączyłam w styczniu to nie sądziłam, ze będę tu aż tak długo.

Ja dziś urodziny rozpoczęłam od wspaniałych wiadomości - byłam na monitoringu, na którym piękny wielki pęcherzyk 23 mm idealny do pęknięcia pod środowa inseminacje w towarzystwie cudownego polipa 😂😂😂 do trzech razy sztuka. Jak się dowiedziałam to nawet mnie to nie ruszyło. Wszechświat cały czas pokazuje, ze nie można mieć absolutnie żadnych planów, nawet związanych z leczeniem 😂😂😂
Kurczaki, nie na takie prezenty człowiek liczy 🙁 czy taki polip jest przeciwwskazaniem do IUI? Jak wygląda leczenie?

A polip jest przeciwwskazaniem do ciąży?
A to nie jest tak, że ciaza może spowodować ze dziad się jakoś wchłonie?
Przeciwskazaniem nie jest, ale może utrudniać implantację. U mnie pierwszy lekarz, który go wykrył, powiedział że równie dobrze mogłabym założyć sobie wkładkę domaciczną, bo szanse na ciążę będą takie same. Oczywiście nie jest to prawda i kolejny lekarz, który mnie badał, postukał się w głowę jak to usłyszał. Fakt faktem, że nie udało się zajść z polipem, ale przez kolejne ponad pół roku już po histero też nie 😉 Mimo wszystko teoretycznie jest to możliwe i że złuszczy się razem z endometrium przy porodzie.

Dziewczyny czy to możliwe aby owulacja była jakoś w 10-12 dniu cyklu? Spisałam ten miesiąc na straty, bo mój narzeczony dziś wyleciał i nie będzie go do końca miesiąca. Owulację powinnam mieć w ten czwartek ale ostatnio też miałam wcześniej. 4 dni temu miałam już trochę śluzu płodnego. Test owulacyjny wyszedł mi słabszy niż wczoraj
Możliwe, ja miałam w chyba w maju tako cykl, że w 12 dniu już było po.
Najlepiej sprawdzić to na monitoringu.

Wprowadzenie cewnika bolało dosłownie chwilę, trochę jak mocniejszy okresowy, ale wprowadzenie pianki już zabolało solidnie, na szczęście tylko jakieś 2-3min to trwało i dobrze, że położna tuż obok przypomniała mi o oddychaniu. Aż się boję pomyśleć jak by to bolało bez tych leków 🫣
A ja miałam na żywca 🤦‍♀️
Nie mówili mi, że mam coś brać wcześniej.
Super, że masz to już za sobą 💪

Kurczaki, nie na takie prezenty człowiek liczy 🙁 czy taki polip jest przeciwwskazaniem do IUI? Jak wygląda leczenie?
z tego, co lekarka powiedziała to nie. Ale kiedyś w ten samej poradni, ale od innej lekarki usłyszałam, ze z polipem sa zerowe szanse na ciąże. Jak w necie o tym czytałam w wielu źródłach to podobno to nie jest takie zero jedynkowe, ale szanse maleją do jakiejś naprawdę niskiej liczby.

Teraz lekarka kazała mi wziąć ovi normalnie dziś i podejść w środę do zabiegu. Dziś już było endo na tyle grube, ze tez tego polipa dobrze nie widziała, kazała wrócić w 3DC jeżeli dostanę okresu.

Nie wiem, czy po prostu chce mnie mieć z głowy czy o co chodzi, ale to trochę dla mnie dziwne, ze powiedziała, ze mamy podejść. My zgodnie z zaleceniem podchodzimy, ale nie wiąże z tym żadnych nadziei. Ale mąż wiąże 😂

z tego, co lekarka powiedziała to nie. Ale kiedyś w ten samej poradni, ale od innej lekarki usłyszałam, ze z polipem sa zerowe szanse na ciąże. Jak w necie o tym czytałam w wielu źródłach to podobno to nie jest takie zero jedynkowe, ale szanse maleją do jakiejś naprawdę niskiej liczby.

Teraz lekarka kazała mi wziąć ovi normalnie dziś i podejść w środę do zabiegu. Dziś już było endo na tyle grube, ze tez tego polipa dobrze nie widziała, kazała wrócić w 3DC jeżeli dostanę okresu.

Nie wiem, czy po prostu chce mnie mieć z głowy czy o co chodzi, ale to trochę dla mnie dziwne, ze powiedziała, ze mamy podejść. My zgodnie z zaleceniem podchodzimy, ale nie wiąże z tym żadnych nadziei. Ale mąż wiąże 😂
To faktycznie ciekawe, że macie podejść w tym cyklu... Najwidoczniej jakieś szanse są. Trzymam kciuki za miłe zaskoczenie 😃🤞🤞

reklama
Do góry