reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ubrankowe szaleństwo i inne wariacje zakupowe

Ja proponuje body z długim rękawkiem i bawełniane spodenki.. skarpeteczki i cienką czapunię! na pewno wystarczy, a jak bardzo duży upał to body z krótki i najwyżej spodeneczki bawełniane.. a kocyk to w razie czego:)

O właśnie konwalianka, albo cienki pajacyk:)

reklama
ja na chłodny w razie czego dzień przygotuję na body taki zestawikZobacz załącznik 363521a na cieplej to juz mam większy wybór i nie będzie kłopotu
dodi zeby malucha wygodnie w foteliku zapiąć sie dało:)

Ostatnia edycja:
ja biorę bieliznę na 56 z jednen komplet - reszta na 62- myslę ze mała mniej niż ok 55 nie bedzie miała zważywszy na moje i meza wymiary i przy urodzeniui i teraz

Corin - poszalałaś :D ale widzę, że różne rozmiarki pokupowałaś :) I dobrze! Ubranka dla dziewczynek są taakie śliczne :))
Anetka - ciężki wybór ;) trochę tego naszykowałaś hihi
sestina - super ten komplecik! Bardzo mi się podoba :) Na chłodniejszy dzień będzie świetny!

Corin ale zakupska robisz zawsze, ludzie pewnie trzesa sie na twoj widok jak wchodzisz do loompka bo jak przez niego przelatujesz to tylko smuga i wiatr :-D ahahha
ale najbardziej z tego wszystkiego mi sie podobaja body z ... prosiaaaaaaaaczkiem :-D kocham kuusia puchatka a prosiaczek jest zawsze taki nieporadny i bezbronny :-D

Anetka troszke sie zagalopowalas, pamietaj ze to bedzie lipiec a na wyjscie potrzebujesz jednego kompleciku :-D a nie calej walizy na miesiac ahahha :-p ja na twoim miejscu zabralabym 2 bodziaki w 2 roznych rozmiarach z ktorkim rekawkiem, bluzeczke z dlugim i spodenki dlugie i krotkie, w razie gdyby byl upal to ubierasz bodziaki i krotkie spodenki, a jak zimno to dlugie i bluzke, mysle ze nawet kocyka nie trzeba, na dobra sprawe przeciez na pieszo isc nie bedziesz do domu tylko ze szpitala do auta i z auta do domu.

wydruska ale spioooochy fajne ^^ lubie takie kolorki zywe :-)

ja tam biore tylko krotkie spodenki i body 2 pary w roznych rozmiarach, nic wiecej bo podejrzewam ze i tak za duzo to bedzie, mysle ze bedzie taki upal ze praktycznie dziecko mozna bedzie w samej pieluszce wyniesc :-D

Anetka troszke sie zagalopowalas, pamietaj ze to bedzie lipiec a na wyjscie potrzebujesz jednego kompleciku :-D a nie calej walizy na miesiac ahahha :-p ja na twoim miejscu zabralabym 2 bodziaki w 2 roznych rozmiarach z ktorkim rekawkiem, bluzeczke z dlugim i spodenki dlugie i krotkie, w razie gdyby byl upal to ubierasz bodziaki i krotkie spodenki, a jak zimno to dlugie i bluzke, mysle ze nawet kocyka nie trzeba, na dobra sprawe przeciez na pieszo isc nie bedziesz do domu tylko ze szpitala do auta i z auta do domu.

Wiem to wszystko :-) Po prostu zdecydować się nie mogłam bo wtedy naprawdę chciałam wybrać po 1 kompleciku na te dwie różne pogody. Ale sytuacja opanowana, trochę pokombinowałam i wybrałam. Całej walizki do szpitala dla małego brać nie będę :tak:

malamii, oj tak bralam do 68 rozmiaru, jedne spiochy chyba sa jeszcze wieksze. To bedzie moment jak mala śmignie :-)

Emka, żal nie brac jak sztuka kosztuje w granicach 4 zł :-)

Wydrusia, jakie to śliczne :-)

U mnie w szpitalu niby ubierają dzieciaka w szpitalne, ale w wykazie mam napisane ze mam zabrac ciuszki na 3 dni do szpitala No i wezme chyba w sumie 6 zestawów (3 lżejsze, i 3 cieplejsze) Niby lipiec a z temp różnie być może :/

reklama
Witam
U mnie w szpitalu chcia 5 zmian! Kurcze
No wiec ja mam termin na 1 lipca i nie wiaodmo jak to bedzie.
Wiec tez niee wiem co robic.
ale ogolnie to zabiore pajacyki z dlugim rekawem i nogwakami. szybko sie zmeinia, a pod to ewentulanie bodyy jkaby napwde bylo zimno, w co nie wierze bo w szpitalu pzreciez goraco jak nie wiem. i tak samo rampersy wezme, taakie pajace z krotkim rekawem i krtokimi nogawkami.
rzecz jasna nie mam po 5 kazdego, wiec bede kombinowac z body z krotkim rekawem i spodenkami, spioszki i kaftanik. taaki ubior na cebulke nie ejst zly bo dzieciakowwi zawsze cos dodac badz ujac mozna.
ogolnie to polozna mowila ze tylko w pierwszej dobie dzieciaki maj chlodniej niz my a pozniej to nalezy ubierac je lzej niz nas samcyh bo sie zgrzeja , a jak sie zgrzeja to gozrrej. spocone lapia kazdy wietrzyk, i do tego sa podatniejsze na infekcje. do tego kocyk wezmpe, pieluszke flanelowa, jkaby za cieplo na kocyk bylo i kiilka tetrowych na rozne ewntulane potzreby. czapeczke tez mam ale jakos nie ejstem pzrekonana.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry