reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ubrankowe szaleństwo i inne wariacje zakupowe

Ja proponuje body z długim rękawkiem i bawełniane spodenki.. skarpeteczki i cienką czapunię! na pewno wystarczy, a jak bardzo duży upał to body z krótki i najwyżej spodeneczki bawełniane.. a kocyk to w razie czego:)

O właśnie konwalianka, albo cienki pajacyk:)

reklama
ja na chłodny w razie czego dzień przygotuję na body taki zestawikZobacz załącznik 363521a na cieplej to juz mam większy wybór i nie będzie kłopotu
dodi zeby malucha wygodnie w foteliku zapiąć sie dało:)

Ostatnia edycja:
ja biorę bieliznę na 56 z jednen komplet - reszta na 62- myslę ze mała mniej niż ok 55 nie bedzie miała zważywszy na moje i meza wymiary i przy urodzeniui i teraz

Corin - poszalałaś :D ale widzę, że różne rozmiarki pokupowałaś :) I dobrze! Ubranka dla dziewczynek są taakie śliczne :))
Anetka - ciężki wybór ;) trochę tego naszykowałaś hihi
sestina - super ten komplecik! Bardzo mi się podoba :) Na chłodniejszy dzień będzie świetny!

Corin ale zakupska robisz zawsze, ludzie pewnie trzesa sie na twoj widok jak wchodzisz do loompka bo jak przez niego przelatujesz to tylko smuga i wiatr :-D ahahha
ale najbardziej z tego wszystkiego mi sie podobaja body z ... prosiaaaaaaaaczkiem :-D kocham kuusia puchatka a prosiaczek jest zawsze taki nieporadny i bezbronny :-D

Anetka troszke sie zagalopowalas, pamietaj ze to bedzie lipiec a na wyjscie potrzebujesz jednego kompleciku :-D a nie calej walizy na miesiac ahahha :-p ja na twoim miejscu zabralabym 2 bodziaki w 2 roznych rozmiarach z ktorkim rekawkiem, bluzeczke z dlugim i spodenki dlugie i krotkie, w razie gdyby byl upal to ubierasz bodziaki i krotkie spodenki, a jak zimno to dlugie i bluzke, mysle ze nawet kocyka nie trzeba, na dobra sprawe przeciez na pieszo isc nie bedziesz do domu tylko ze szpitala do auta i z auta do domu.

wydruska ale spioooochy fajne ^^ lubie takie kolorki zywe :-)

ja tam biore tylko krotkie spodenki i body 2 pary w roznych rozmiarach, nic wiecej bo podejrzewam ze i tak za duzo to bedzie, mysle ze bedzie taki upal ze praktycznie dziecko mozna bedzie w samej pieluszce wyniesc :-D

Anetka troszke sie zagalopowalas, pamietaj ze to bedzie lipiec a na wyjscie potrzebujesz jednego kompleciku :-D a nie calej walizy na miesiac ahahha :-p ja na twoim miejscu zabralabym 2 bodziaki w 2 roznych rozmiarach z ktorkim rekawkiem, bluzeczke z dlugim i spodenki dlugie i krotkie, w razie gdyby byl upal to ubierasz bodziaki i krotkie spodenki, a jak zimno to dlugie i bluzke, mysle ze nawet kocyka nie trzeba, na dobra sprawe przeciez na pieszo isc nie bedziesz do domu tylko ze szpitala do auta i z auta do domu.

Wiem to wszystko :-) Po prostu zdecydować się nie mogłam bo wtedy naprawdę chciałam wybrać po 1 kompleciku na te dwie różne pogody. Ale sytuacja opanowana, trochę pokombinowałam i wybrałam. Całej walizki do szpitala dla małego brać nie będę :tak:

malamii, oj tak bralam do 68 rozmiaru, jedne spiochy chyba sa jeszcze wieksze. To bedzie moment jak mala śmignie :-)

Emka, żal nie brac jak sztuka kosztuje w granicach 4 zł :-)

Wydrusia, jakie to śliczne :-)

U mnie w szpitalu niby ubierają dzieciaka w szpitalne, ale w wykazie mam napisane ze mam zabrac ciuszki na 3 dni do szpitala No i wezme chyba w sumie 6 zestawów (3 lżejsze, i 3 cieplejsze) Niby lipiec a z temp różnie być może :/

reklama
Witam
U mnie w szpitalu chcia 5 zmian! Kurcze
No wiec ja mam termin na 1 lipca i nie wiaodmo jak to bedzie.
Wiec tez niee wiem co robic.
ale ogolnie to zabiore pajacyki z dlugim rekawem i nogwakami. szybko sie zmeinia, a pod to ewentulanie bodyy jkaby napwde bylo zimno, w co nie wierze bo w szpitalu pzreciez goraco jak nie wiem. i tak samo rampersy wezme, taakie pajace z krotkim rekawem i krtokimi nogawkami.
rzecz jasna nie mam po 5 kazdego, wiec bede kombinowac z body z krotkim rekawem i spodenkami, spioszki i kaftanik. taaki ubior na cebulke nie ejst zly bo dzieciakowwi zawsze cos dodac badz ujac mozna.
ogolnie to polozna mowila ze tylko w pierwszej dobie dzieciaki maj chlodniej niz my a pozniej to nalezy ubierac je lzej niz nas samcyh bo sie zgrzeja , a jak sie zgrzeja to gozrrej. spocone lapia kazdy wietrzyk, i do tego sa podatniejsze na infekcje. do tego kocyk wezmpe, pieluszke flanelowa, jkaby za cieplo na kocyk bylo i kiilka tetrowych na rozne ewntulane potzreby. czapeczke tez mam ale jakos nie ejstem pzrekonana.

Do góry