reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Gratuluję udanych wizyt!!

u nas też wszystko dobrze - jak to powiedział lekarz IDEALNIE ale...
NADAL NIE WIEMY CO BĘDZIE :baffled:
dzidziol sie uparł i nie chce pokazać... :confused:

Oj Twoja dzidzia bardzo uparta jest:baffled:

Na_cik gratuluję chłopca, ja mam swoją następną wizytę dwa dni przed Twoją czyli też mniej więcej w tym samym terminie:-)

reklama
ja mam wizyte 17 wrzesnia, mam nadzieje ze mąz załatwi sobie wolne i pojedzie ze mną, chciałabym zeby zobaczył dzidzie :)
Ale dzis upał.
A co do ruchów ja czuje jak by mi cos jedziło tam, moze to są "te" ruchy. najwiecej jest ich o 23 do północy ;)

ANIA gratuluje dziewczynki. w końcu powieje nam troche różem:-D
NA_CIK gratuluje chłopczyka:) fajnie juz wiedziec co się nosi pod sercem:)

no to na to wychodzi że tylko ja nie wiem co bedę miec??:-( buu... to przede mną jeszcze pewnie ze 3 tygodnie czekania. ja tak nie chce:no:

JA też jeszcze nie wiem i dowiem się dopiero 4.10.

Byłam u lekarza wczoraj. Mam bardzo niskie ciśnienie bo 90/60 ale jak dobrze się czuję to mam nic nie brać na to. (Mąż zasugerował że może podnosić mi je kilka razy dziennie jak będzie trzeba. Maluszkowi ślicznie serduszko bije, ale nie było USG. I lekarz w trakcie badania ginekologicznego spytał czy cierpię na zaparcia i że tak być nie może bo niby prozaiczna rzecz ale trzeba tego pilnować, bo później bóle są i kobiety wariują że coś z dzieckiem nie tak a stres wpływa negatywnie i się wszystko kumuluje. Dostałam tabletki które mam przyjmować 5 razy dziennie przez 6 dni na opryszczkę na ustach. Bo gdyby się ona przeniosła na narządy płciowe to byłoby bardzo źle.

Deizzi, super, że wspomniałaś o opryszczce. To moja udręka i nie wierzę, że w ciąży mi sie jeszcze nie przytrafi. A co to za lek? Na receptę? I co gin jeszcze mówił o tym? Ja miałam opryszczkę jakoś na początku ciąży, ale lekko smarowałam salfazinem. Do gina nie dzwoniłam bo wyczytałam, że niebezpieczna jest właśnie ta narządów płciowych- więc bardzo uważałam na higienę.

Gratuluję Kolejnym Lutówkom, które poznały płeć swoich Maluszków :-). Miło słyszeć, że Dziewczynki się ujawniają :tak: Oczywiście chłopaki dalej mile widziane w naszym gronie ;-).

Ja byłam wczoraj na wizycie, lecz nie jestem zadowolona. Tak bardzo liczyłam na USG (miałam obiecne przez Panią dr), no ale akurat tego dnia zepsuł się sprzęt :baffled: Zaliczyłam więc tylko wiztytę na fotelu. Niby wszystko jest dobrze.
Dostałam skierowanie na kolejna morfologię krwi, badanie moczu i próbę glukozową.
Kolejna wizyta 01.10, ponoc będzie z USG ;-) (ale juz się nie nastawiam i nawet zbytnio mi nie zależy, bo 05.10 będę mieć II USG prenatalne (to połówkowe chyba własnie ;-)).

A jak do jutra nie poprawi się z moim przeziębieniem, chyba zalicze wizytę u lekarza domowego :baffled:

Deizzi, super, że wspomniałaś o opryszczce. To moja udręka i nie wierzę, że w ciąży mi sie jeszcze nie przytrafi. A co to za lek? Na receptę? I co gin jeszcze mówił o tym? Ja miałam opryszczkę jakoś na początku ciąży, ale lekko smarowałam salfazinem. Do gina nie dzwoniłam bo wyczytałam, że niebezpieczna jest właśnie ta narządów płciowych- więc bardzo uważałam na higienę.

Te tabletki to Heviran 0,2 i działają od środka na tego wirusa :) I tak na receptę. Mówił że trzeba dbać by nie dotykać ust, nie rozdrapywać tego i później myć ręce jak coś żeby się nie przeniosło. I że można sobie pomóc tymi plasterkami, żeby przykleić i wtedy te bakterie są tak jakby uwięzione ale nie daje to 100% ochrony. Czyli dbanie o higienę i nie dotykanie tego, dlatego nie np. maść na opryszczkę gdzie musisz smarować i chcąc nie chcąc masz z tym kontakt. A zarazić się jest łatwo. I pytał się czy to jest moja pierwsza opryszczka czy miałam już kiedyś (a oczywiście miałam) to mówił że dobrze bo organizm wytwarza odpowiednie przeciwciała i że groźna jest dla kobiety w ciąży która ma ją po raz pierwszy w życiu.

I czytałam jeszcze że jak kobieta jest w ciąży i wie/ma często opryszczkę a chcę uchronić przed zarażeniem nią partnera i dziecka np. podczas porodu lub noworodek i akurat wtedy Ci wyskoczy to może na kilka miesięcy wcześniej zacząć leczenie profilaktyczne żeby do tego nie doszło.

no to w nieświadomości na szczęście i naszcze nieszczęście nie jestem sama:-D ja jutro do lekarza ale usg nie będzie. mimo to jakiś stres odczówam... chciałabym zobaczyc bobaska!

gratuluje udanych wizyt i zdrowych bąbelków. to najważniejsze:)

GRATULUJE KOLEJNYCH CÓRECZEK I SYNKÓW:-):-)

Ja mam wizytę w 14.09 ale na pewno nie dowiem się jeszcze kto u mnie mieszka....:dry::dry:
No cóż... mam nadzieję, że moja cierpliwość:rofl2: zostanie wynagrodzona ;-):-p

reklama
my po wizycie:) wszystko ok. serducho bije jak szalone. dzidzie widziałam bo zrobiła szybkie usg. cos mnie brzuch bolał ale w srodku jest dobrze. łozysko, przydatki ok. maleństwo śliczne ale nie chciało sie ujawnic:wściekła/y: ssało kciuk i lezało boczkiem. no i dalej jestem w nieświadomosci. zdjecia nie mam niestety:( a szkoda bo kolekcja byłaby piękna i wiek ciązy odpowiada na 16 t i 3 d

Do góry