reklama
anioleczek12341
Fanka BB :)
a moja gin nawet nie wspomniała o tych badaniach. chyba uznała sama z góry że są nie potrzebne
ja byłam tylko na USG, płaciłam 300zł ale teraz nie żałuję, w przychodni do której chodzę mają kiepski sprzęt i doktorka sama mi mówiła o tej opcji, tam znów namawiali nas na test z krwi ale nie robiliśmy, bo to tylko kasa dla nich, a mnie doktorka nawet nie wspominała o tym i faktycznie nie potrzeba, przecież nawet jak wyjdzie ryzyko Downa to co? i tak sie nic z tym nie zrobi.
Witam! Jesteśmy po usg genetycznym, maleństwo większe niż wynika z terminu om, wszystkie pomiary w normie. Okazuje się, że noszę w brzuszku małe uparciątko, bo za nic nie chciało przekonać się do pokazania profilu, aby pani doktor mogła zbadać przezierność, a ja cały czas w myślach zastanawiałam się kiedy przestanie, bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam tego uciskania na pęcherz kolejna wizyta 28
domikcw
Witam! Jesteśmy po usg genetycznym, maleństwo większe niż wynika z terminu om, wszystkie pomiary w normie. Okazuje się, że noszę w brzuszku małe uparciątko, bo za nic nie chciało przekonać się do pokazania profilu, aby pani doktor mogła zbadać przezierność, a ja cały czas w myślach zastanawiałam się kiedy przestanie, bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam tego uciskania na pęcherz kolejna wizyta 28
super, że wszystko jest ok a płci nie poznałaś jeszcze??
anioleczek12341
Jeszcze nie wiemy kto się kryje w brzuszku, maleństwo nie było skore do współpracy;-), a ja powiem szczerze, nie miałam w głowie takich pytań.
Kolejna wizyta, tym razem u mojej lekarz prowadzącej już niedługo, więc wtedy się spróbujemy dowiedzieć. Teraz były ważniejsze rzeczy do sprawdzenia, zmierzenia i zbadania
Kolejna wizyta, tym razem u mojej lekarz prowadzącej już niedługo, więc wtedy się spróbujemy dowiedzieć. Teraz były ważniejsze rzeczy do sprawdzenia, zmierzenia i zbadania
poli0105
No więc jestem po nieplanowanej wizycie. Lekarz sprawdził szyjkę na fotelu i przez usg, jest książkowa. Nie patrzył na usg na dzidzię, ale powiedział, że przy takiej szyjce jest z nią wszytko dobrze. Długo rozmawialiśmy- tłumaczył nam, że muszę niestety ciągle leżeć, wstawanie tylko na siusiu jak to nazwał..Ogólnie podsumowując jego wywód- taki mój urok, że tak źle znoszę ciążę i muszę strasznie się oszczędzać. Przez najbliższe dni mam brać więcej luteiny 3x2 oraz nospę 3x1. Co do twardnienia brzucha- gin stwierdził, że tak odczuwam rozciągającą się macicę i może to trwać do 18 tyg..Więc ulga Planowana wizyta 27 sierpnia, liczę, że wtedy zobaczę dzidzię i utwierdzę się co do płci
reklama