reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Mi na badaniu prenatalnym najpierw zrobiła przez brzuch i oceniła położenie a potem jednak dopochwowo by dobrze wymierzyć. Mam nadzieję że teraz będzie przez brzuszek bo chcę męża zabrać :)

reklama
Mi na badaniu prenatalnym najpierw zrobiła przez brzuch i oceniła położenie a potem jednak dopochwowo by dobrze wymierzyć. Mam nadzieję że teraz będzie przez brzuszek bo chcę męża zabrać :)

a to jak masz dopochwowo to męża nie możesz zabrać??
dziwne...u mnie nie było z tym problemu- mój sobie siedział przed monitorkiem i pod spódniczke mi nie zaglądał :) choć w sumie i tak wie co tam jest jak nikt ;) ha ha ha

teraz 6.08 to ja nawet chcę zabrac synka by popatrzył - już go powoli nastawiam, że będzie miał rodzeństwo :)

Gratuluję dziewczynek :)))

ja w pierwszej ciąży w 12tc miałam przez brzuch
a w tej też 12 tc nawet nie próbowała przez brzuch tylko dopochwowo, mam nadzieję, że to w 16tc będzie przez brzuch już haha

LadyDo mogę zabrać, dla mnie to nie problem ale mąż nie chce na takie
aha... hymmmm... to co innego... nie wiem co Ci poradzić - może powiedz po prostu, że mimo wszystko zależy Ci na jego obecności. Ale wiesz, nic na siłę...

A tak łącząc tematy - planujecie porody z mężem???

Mój mąż jest z tych bardziej wrażliwych na takie widoki więc póki co nie chce być przy porodzie. Ale może mu się to z czasem zmieni :) idzie teraz ze mną na wizytę i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Podejrzewam, że po tym wszystkim co mu opowiadałam nie wytrzyma za drzwiami i nawet na dopochwowym będzie chciał zobaczyć :) mam taką nadzieję.

to może odpowiednio się ubierz 0 wiesz długa szeroka spódniczka, by przeszedł ten pierwszy raz łagodniej...
my jak byliśmy na badaniu prenatalnym to dla tatusiów był osobny monitorek i krzesełko i tatusiowe nie oglądali co pan dr robi i gdzie ;)

moj chłopina tez na widoki wrażliwy i jak był z psem u wetarynarza przy zmianie opatrunków po operacji to zielony wrócił ale na razi eutrzymuje, że ze mną będzie - poza tym ja chyba sama nie chcę być przy porodzie - jakaś przyjazna dusza mi będzie potrzebna :)

Dziewuszki, ja teraz miałam robione pierwszy raz usg przez brzuch- od razu lepiej:cool2:
Ja tam przed meżem się nie krępowałam na usg dopochwowym, zresztą nie ma co ukrywać:p Ale tak jak mówiłyście- panowie siedzą nam za plecami przecież.
Poród chcemy rodzinny- jak mąż nie zejdzie na zawał na sali:p

reklama
Właśnie u mojej pani gin kozetka i monitor są tak ustawione że nie ma opcji by siedział za plecami. No nic, zobaczymy. Jeszcze mamy troszkę czasu bo wizyta za 3 tygodnie

Do góry