reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

od wtorku byłam w szpitalu na pediatrii. Jurand wymiotował od poniedziałku popołudnia do wtorku do 11. Popołudniu poszłam z nim do lekarza, chciałam L4 a pani doktor wysłała nas do szpitala. Zrobili szybkie badania, Jurek odwodniony. Podłączyli kroplówkę, później drugą. Dziś nas wypuścili. Od 4 rano ja mam mega rozwolnienie. Już o 8 miałam chyba odwodnienie, bo mi się kręciło w głowie. Mąż kupił smektę, probiotyki i elektrolity i całe szczęście nie musiałam zmieniać oddziału. U Juranda wyszedł rotawirus, więc i ja go pewno mam :). Muszę na siłę jeść bo jak coś zjem to mnie nie mdli. Masakra - nigdy chyba się tak nie czułam jak dziś.

reklama
Witam dziewczyny
Tak jeszcze przed wejściem na wątek lutówek się łudziłam że przecież nie można płci stwierdzić tak wcześnie ale jak widzę można :) Byłam dziś na USG i jedyne co dzidziuś pokazał bardzo dobrze to to że jest chłopcem :)
Powoli dochodzi do mnie że całe życie będe obracać się między chłopami :szok:

tonka - u mnie też drugi chłopak się zapowiada :-) a ja juz ogladałam w sklepach ciuszki z rózowym, dziewczęcym akcentem ;-) Nie dość, że prawdopodobnie drugi syn będzie to mam jszcze trzech chrześniaków. Tak więc u mnie też same chłopy :tak:

no ja tez nie przypuszczałam że tak wczesnie można zobaczyć płec!
myslę, że to o chłopczyków chodzi, bo przeciez na tak wczesnym etapie to tylko siusiak jest pewny, dziewczynki zawsze na kolejnym badaniu mogą okazać się chlopaczkami :-)

Cortina- bezwstydny to chyba po nas obojgu, ale on się wyraźnie popisywał!
Najpierw byłam sama w gabinecie i pani przy badaniu zapytała z uśmiechem czy chcę poznać pleć, i powiedizała że to chłopczyk, do potwierdzenia. A potem dołączył przyszły tata- i mały tak się wypiął, że normalnie mam ten widok przed oczami :-D wcześniej na badaniu to ledwo odrózniałam gdzie rączka a gdzie nózka, ale ten siusiak to byl normalnie taki widoczny że sama jestem w szoku :-)

ale jestem podekscytowana, marzyłam o chłopczyku :-D (chociaz myślałam że to bedzie dziewczynka, ale gdzieś tam w srodku cały czas miałam nadzieję że może jednak chłopczyk. Chociaż dziewczynka też byłaby super :tak:).

Ostatnia edycja:
W sumie to wam powiem że nie jest tak źle Jak to ktoś ujął "jak masz syna to martwisz się tyko o jednego penisa, a jak córkę to musisz się martwić o wszystkie penisy świata" :) Mam tylko nadzieje że drugi syn poda się w pierwszego i będzie taki grzeczny :D

Dziewczyny! gratuluję udanych wizyt:-) no i chłopaków:-D

co do rozpoznawania płci to przy dziewczynkach dowiadywałam się ok. 20 tyg ciąży - wcześniej nawet nie pytałam, ale i mój lekarz wychodził z założenia że powie nam płeć jak będzie 100% pewien i też tak było. Podjął próbę ok. 17 tyg i nie był pewien więc poczekaliśmy do następnej wizyty. teraz chodze do innego lekarza, jestem ciekawa jakie on ma podejście;-)

Aga bidule jesteście:-( wracajcie szybko do zdrowia!!!!

dziewczyny super wieści po wizytach :) niech Wam Maluchy zdrowo rosną :)
nie sądziłam, że tak szybko można poznać płeć :szok: a takim razie po cichu zaczynam liczyć, że na następnej wizycie nie zobaczymy siusiaka :p chociaż tatuś byłby mega szczęśliwy i mega dumny :tak:

Poli 3 mam kicuki !
twoj dzidzius to blizniak mojego bo termin chyba mamy bardzo podbny jak nie taki sam ;) 12 luty ?
wiec jestem ciekawa ile szkrab juz ma, ja ide w srode i doczekac sie nie moge ;)

reklama
Do góry