reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

ja tam rozumiem, że nic na siłę, różne są te terminy porodów itp. ale ja bardziej w swoim przykładzie mówiłam. Wiedziałam dokładnie kiedy doszło do poczęcia, @ regularne, a na USG dziecię zawsze wielkością w terminie a czasem nawet większe. W swoim przypadku miałam z USG różne terminy porodu ale nigdy nie był późniejszy niż ten z OM więc gdyby w moim przypadku minął 22 luty (termin z OM) to pewnie by się moja niecierpliwość włączyła. Na razie to sobie marudzę, że mógłby się urodzić wcześniej ten mój bąbel ale do 22 lutego cierpliwie czekam :-)

reklama
gratuluje udanych wizyt.

ja też już po. wyniki badaj ok. wyni gbs ujemny i bardzo się z tego cieszę. mala nisko. serducho znalazła ginka dopiero pod pepkiem, więc mala pcha się na świat. za tydzien następna wizyta. jak do 20 nie urodze to szpital mnie czeka:( to bedzie tydzień przed terminem. mam nakaz ''sekszenia'':-D mała donoszona wiec pani doktor nie widzi przeciwskazań żeby rodzic.

domikcw a czemu nakaza sekszenia? :D Ja bym też chciała, tak mi się marzy że jutro dostaniemy zielone świato po tym przymusowym celibacie :laugh2:

wróciliśmy z ostatniej wizyty. pomimo iż termin na 23go, to ponoć nie dojedziemy do niego:-) ale ja tam już przestaje wierzyć w dobre przepowiednie.
Szyjka zgładzona miekka, rozwarcie na 1 palec, główka mega nisko (duuuuuuuża ponoć:baffled:) ale wszystko jest w normie i należytym porządku. Młodzież moja waży 3200.
No i gdyby do terminu nic się nie działo to mam przyjechac na dyzur pana doktora zaraz po terminie:nerd:
wolę opcję rodzimy lada moment:-D pytanie jaką woli pierworodny:confused2: bo on się tak już rzekomo wypycha od 3 tyogdni.
no to relacja zdana. a teraz lecę wcinać lody i oglądać film bo padam na rzęsy taaaaaki dziś szalony dzień miałam...i jeszcze nie urodziłam:wściekła/y:

ja zapomniałam o relacji z wczorajszej wizyty...
dzieć mój jest mega duży :szok: tak realnie waży 3700, usg pokazywało ponad 4100 ale maszyna bankowo zawyża, bo gin mówiła ze ma ost problem z tym sprzętem, ale brzuch duży, tata duży, to i dziecko duże... porodu jeszcze nic nie zapowiada :baffled: booooję się :-(

Ja na dzisiejszej wizycie przezylam szok, poniewaz pani doktor po badaniu ginekologicznym(czyli wsadzeniu palcow nie zagladajac)stwierdzila ze zadnych objaw porodu nie ma, szyjka troche miekka ale dluga. Pierwszy raz w tej ciazy mialam takie badanie w szpitalu.A ja sie zastanawiam jak to jest mozliwe, ze 3 tyg temu na wizycie lekarz dawal mi 1,5 tyg i mialo byc po wszystkim???? Po czym powiedziala, ze z ich szpitalnych papierow wynika ze termin porodu mam na 18 lutego(nie jest dla nich wazne ze moje przerwy miedzy okresami to 20-22 dni a nie 28 jak zazwyczaj) wiec dzisiaj jestem w 39 tyg+1 dzien. Posluchala serduszka, potem pomacala mi brzuch i powiedziala ze duze dziecko- wiec zapytalam sie jej co w takim razie jesli nie bede w stanie tego duzego dziecka z siebie wypchnac, bo jesli zadnych oznak porodu nie ma to ono bedzie przeciez jeszcze wieksze- wiec bedziemy sie zastanawiac jak sie juz porod zacznie, bo najpierw mam probowac naturalnie a potem w trakcie sie zobaczy- jak dobrze, ze tu o epidural wystarczy poprosic i nie ma problemu:eek:
Jade jutro kupic pilke do cwiczen, nie bede z niej schodzic przez 24h, zmusze tego mojego klocka do wyjscia... :szok::happy::rofl2:

Martik - ja mam termin na 19 ale tylko dlatego, że pomyliłam się z datą ostatniej miesiączki o 3 dni, a i tak wtedy cykl miałam 20 dniowy - 2 cykl po odstawieniu tabletek- ale cholera wiem dokładnie, kiedy zaszłam w ciążę. A myślisz, że skakanie na piłce pomoże? bo ja mam i jak ma pomóc to od jutra skaczę dzień w dzień! życzę Ci z całego serca, żebyś urodziła przed końcem tego tygodnia - a ja razem z Tobą! :D

reklama
Do góry