reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

tutaj robią usg w 12, potem w 20 tyg. po 30 robią częściej (przynajmniej w moim szpitalu), a jeśli są jakieś dodatkowe powody, żeby robić w międzyczasie to zrobią, jeśli nie to nie.

reklama
Ja to mam robione usg na każdej wizycie, jeszcze się nie zdarzyło żeby mi nie zrobił na jakiejś wizycie. I na każdym usg mierzy malucha i omawia co i jak.:-p

Hmm myślałam, że lekarze nie robią tak często usg, bo niby nie powinno się:confused:..A Wy piszecie, że macie co wizytę..Tym barzdiej, że tak jak Gosia pisała, zalecone są w sumie min 3 usg w ciągu ciąży. Nie nalegam też na to u gina, skoro miałam usg genetyczne (12 tydz) a potem jeszcze 2 razy szczegółowe połówkowe( 19 i 22):tak:

ja miałam w 6 tygodniu, potem w 13, potem w 20, ale czegoś tam nie było widać, więc takie na szybko w 22, w 27 zupełnie nie planowane, tylko dlatego, że wizyta była w innym gabinecie) i zapisana jestem na 31 tydzień

Ja wizytę u dr prowadzącej miałam w poniedziałek. Ale trwała może z 5 min. Tylko na fotelu bez USG. Szyjka wporządku, natomiast brzuch twardy. Mam brać Aspargin 3x dziennie.

Ja mam usg co wizytę takie góra 3 minutki wczoraj miałam 2 usg bo jedno uzupełniające połówkowe i wszystko gra a 2 usg to mierzył gin szyjkę, dzidziolka.

Nadal jest to dziewczynka wazy 636 g.

Anemii lekarz stwierdził,że nie mam wyniki ok, leukocyty w moczu też ok i bakterie. Widać jakieś odchylenia są jeszcze do przyjęcia jako w normie.

Co do cisnienia to mam kupić cisnieniomierz ale na ramię i wtedy mu dac znać , czy są też skoki.

Szyjka długa, zamknięta, czop jest więc tam wszystko ok, lekarz mi brzuchem pomachał, potem się ubrałam i sprawdził czy przy takiej gimnastyce sie napiął i się napiał więc kazał brac Fenoterol 6 x po pół tabletki do tego jak puls skoczy Isoptin doraznie i ta przez tydzień po czym wszystko odstawiamy i jak nic się nie będzie działo to super a jak znowu zaczna się częste skurcze to relanium 2 x po 1 tabletce i Fenoterol na stałę.

Skierowanko na glukoze mam 75 więc w przyszłym tyg 2 godzinki w przychodni posiedzę :-D:-D

Termin skoczył na 23 luty :)

Mamusia - fajnie,że wszystko ok.

reklama
dziewczyny - dobrze czytać dobre wieści:tak:

Ania widzę, że sytuacja na tą chwilę opanowana, miejmy nadzieję, że nowy sprzęt nie będzie tak wariował;-)

co do usg to ja też mam takie szybkie za każdym razem, bo sprawdza tętno i daje mi posłuchać serduszka, wody płodowe i łożysko - przynajmniej o tym mówi na głos. Ostatnio potwierdzał nawet płeć i wydrukował mi zdjęcia. I jak tak widzę dopóki na wizycie nie robi pomiarów dzidziusia to nie płacę za te usg.

Do góry