reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza

poli dobrze, że ok. ja tardyferon brałam w pierwszej ciąży - zaparcia po nim dokuczały.. i żadne żelazo w tabletkach się rewelacyjnie nie przyswaja. lepiej pić sok z buraków. ale jak już masz brać żelazo to pij dużo soków z owoców cytrusowych - wit c pomaga mu się wchłonąć jak trzeba

reklama
Poli super że wizyta udana!
Ja też biorę tardyferon i super poprawił mi wyniki:)) z 10.9 na 11.8 a przyznam że mialam brać 2x1 a często było 1x1:/
Ja po nim zaparc nie mam, ale bardzo dużo pije ostatnio może dlatego:))

dzis po wizycie niewiele sie dowiedziałam, bo pomiary i wage powiedział ze za 3 tyg zrobi, tylko mała jest znow miednicowo, i mam lezec wiecej niz leze ;/ a ja tak tylko kuchnia komp i łózko i niekiedy sklep;/ dostałam luteine pod jezyk i kolejna wizyta 26 listopada :)

Poli - gratuluję udanej wizyty, jak laski piszą do żelaza dużo wit c no i lepiej sie wchłonie sok z buraka niż tabsy.

Co do tego bólu widac taka twoja uroda.

Kingajanik- jeszcze tyle czasu,że zdąży malec fiknąć choć droga daleka az 180 st a u mnie w rodzinie tydzień przed porodem malec pokonał 90 st choc miejsca nie miał juz za dużo w 39 tyg. u ciebie jeszcze sporo miejsca na fikanko.

Dopiero ok 32-36 tyg dziecko powinno juz stale byc głową w dół jak ok 37 tyg nadal będzie inaczej ułożone to mozna pozycje przyjmować odpowiednie by malcowi ułatwić fiknięcie główka w dół Pozycje dziecka przy porodzie - Ciąża tydzień po tygodniu - Ciąża i poród - BabyOnline.pl

POLI dobrze, że badanko i cukier ok. najważniejsze że malec zdrowy bo fika. tylko mamusia biedna bo boli. no ale cóż. jeszcze trochę i bedzie po wsyzstkim:)
KINGAJANKI a nie za wcześnie żeby dzieciątko się juz główka w dół ustawiło. maja duzo wiejsca jeszcze i korzystaja z tego na całego. moja też nie jest głowka w dół. lekarz Ci mówił że to źle iz mała jest miednicowo ułozona?? odpoczywaj:*

kingajanik na ułożenie główkowe jeszcze czas... choć w pierwszej ciąży Miki już od 20 tygodnia siedział główką w dól to teraz na ostatniej wizycie było ułożenie pośladkowe i jak to gin stwierdził - zdecydowanie za wcześnie, żeby się tym przejmować :tak:

hej
i ja dzisiaj po wizycie:-) wszystko ok ale nie robił mi usg:wściekła/y:. Mam brać magnes na moje skurcze i od jutra jestem na l4.
Dostałam też kuracje dowcipną bo mam bardzo duzo leukocytów co świadczy o tym że wkrótce pojawiły by się bakterie

hej
i ja dzisiaj po wizycie:-) wszystko ok ale nie robił mi usg:wściekła/y:. Mam brać magnes na moje skurcze i od jutra jestem na l4.
Dostałam też kuracje dowcipną bo mam bardzo duzo leukocytów co świadczy o tym że wkrótce pojawiły by się bakterie

No wreszcieeee:) A usg to pewnie po 30 tyg tygodniu będę nam robić dopiero co nie?

Na innym wątku jest dziewczyna której mała odwróciła się ok.38 tygodnia. Lekarz już chciał umawiać cesarkę ale mama była uparta i ćwiczyła żeby Klucha się odwróciła-udało się i urodziła sn.
Co do usg to moja robi co wizytę. Ostatnio byłam w 26 tygodniu i oglądaliśmy małego, teraz mamy w 30 i na pewno też podejrzymy co tam u niego i ile urósł :-)

reklama
Do góry