reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Maron zaczynałam z wagą 68 :-) troszkę mnie to przeraziło, bo już 9 na plusie, ale skoro tak ma być to niech i tak będzie :-D moje ciśnienie zawsze jest takie same w karcie ;-)
krisowa wiem, że można jednak moja gin stwierdziła, że skoro mam takie ładne wyniki to nie potrzeba się wspierać dodatkowymi witaminami. Jak jest ich za dużo to szybciej przybiera się na wadze :-D teraz dopiero stwierdziła, że mam delikatną anemię więc mam brać witki :-)

Od wczoraj towarzyszy mi niesamowity nastrój - wizyta u lekarza mnie bardzo uspokaja, szczególnie tak zaskakująca ;-)
My miałyśmy zrobić wizytę dopiero po nowym roku, ale przesunęłyśmy to na 19.12, bo między świętami ona ma napięty grafik już.

reklama
witaminy jak witaminy ale kwas DHA bardzo dobrze wpływa na rozmów neurlogiczny dziecka i witaminy trzeba kontunuować po porodzie jelsi kamrić się będzie pierwią :) jedyna ich wada -> cena

Dee_ ja też teraz na wizycie dostałam na moje upławy Gynazol.I wczoraj sobie go "załadowałam" może coś pomoże jak za taką wysoką cenę :( a my mamy usg 21 grudnia i też się już nie mogę doczekać:):)

maron - ja jak narazie wizyty mam co miesiąc nie wiem jak to później będzie wyglądało.Zobaczymy:)

krisowa - dzięki kochana za odpowiedź:) wiesz ja żelazo biorę 2x1 na godzinę przed posiłkiem -tak wyczytałam w ulotce mam nadzieję że dobrze.A wapno i furagin 3x1 zaraz po posiłku.Ale ze mnie gapcia hehe dopiero twraz zauważyłam że mamy termin na ten sam dzień ssuupeerrr!!! zobaczymy co z tego wyjdzie:)

cyśka, jeżeli upławy masz od S.agal. to Gynazol niewiele pomoże, widzę, że co lekarz to ma inne zdanie... szkoda, że po prostu nie da Ci dosutnego antybiotyku i byś się tego pozbyła. Moj gin twierdził, że najgorsze S.agal. są właśnie takie objawowe infekcje i je trzeba leczyć. Ciarki mnie przechodzą, jak przypomnę sobie jak ze mnie leciały te upławy, zwłaszcza rano jak wstałam z łóżka :( musisz tylko przypilnować, żebyś dostała antybiotyk i maluszek też, bo czytałam, że niektóre szpitale mają gdzieś to zakażenie, a przecież ryzyko że maluszek to złapie jest ogromne.

munie - dokładnie to nie wiem czy te wstrętne upławy mam tylko od st.aga. bo miałam dwa posiewy robione i na obydwóch oprócz st.aga. wyszło jeszcze Candida albicans (drożdżaki) .A więc może od nich też mam te upławy.Także zobaczymy czy ten Gynazol coś pomoże.Oby bo już mnie to wykańcza nerwowo...

no ja zaczynalam z waga 58, a teraz juz 68 kg dobijam :zawstydzona/y:
My po wizycie, mala jest taka duza :szok: jestem przerazona, wazy ponad 1850g :szok: ginka przepowiada mi, ze jesli urodze w terminie to bedzie 4 kilogramowy baczus :szok::-D z dzisiejszego usg wyszedl termin na 30 stycznia :szok: kurde, jak ja ja urodze? masakra
Ginka powiedziala, ze jesli tyle rzeczywiscie bedzie wazyc to pewnie bedzie cc, chociaz niekoniecznie, bo wszystko raczej zalezy od budowy mojej miednicy a nie wymiarow dziecka :tak: nie wiem po kim ona taka duza :-p

a ogolnie to jest sliczna :-) ziewala dzis i ziewala caly czas :-D spioch po mamie :tak:
na przedwczesny porod na razie sie nie zanosi

maron to nie tak duzo Cie przybylo, odlicz lozysko, wody, dzidzie... to Ty na minus wyjdziesz po porodzie;-) kolejna szczesciara ^^

reklama
Do góry