reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Dziewczyny pamiętajcie aby nie łykać jednocześnie magnezu i żelaza za jednym razem, ponieważ musi być odstęp między nimi minimum 2h, tak mi lekarz powiedział, bo się słabo wchłania. Żelazo się najlepiej wchłania z wit.C

reklama
Maron ja łykam żelazo ponieważ z badań wyszło mi że mam trochę za mało, więc łykam już od jakiegoś miesiaca i teraz badania mi wyszły ok. Pije też soki wyciśnięte z marchewki, pomarańczy i buraków. Ostatnio szukałam przepisu na jakąś tartę ze szpinakiem, bo papki nie zjem...

Madai :) ja w temacie lutówki gotują wrzuciłam jakiś przepis na szpinak :) popatrz sobie. W tym tygodniu jedliśmy zapiekankę makaronową ze szpinakiem i brokułami (do tego nie przeszkadza szpinak rozdrobniony, robię też szpinak z cieciorką (do tego to kupuję szpinak w liściach, fajniej się je). Polecam, bo smaczne to jest :tak: A poza tym ;-) ja nauczyłam się jeść szpinak dopiero w tym roku i to tylko dlatego, że zaczęłam od mrożonych liści, a nie od papki, bo to i mnie odrzucał. Teraz papka może być ale jako dodatek do innych dań, np. zapiekanki czy nadziewania takiego grubego makaronu, czy do pierogów lub naleśników :tak:

geniusia strasznie lubię zapiekankę brokułową, więc postaram się wypróbować ze szpinakiem w tygodniu:) jak mój M nie będzie chciał zjeść, to zjem sama:):)

No i ja sie musze pochwalic ;) Wczoraj mialam USG genetyczne. Wszystko w porzadeczku. Corcia wazy 1590 gr. Wg USG termin porodu wychodzi na 11 lutego a wg ostatniej miesiaczki na 13.02.
Strasznie mnie wzruszaja te USG... z Malej to niezla gimnastyczka, co chwila stopki a to raczki do czola przykladala a jakie miny przy tym robila to szok. Az Pani doktor sie smiala ;)
W ogole dostaje takie kopniaki ze hej... Nie wiem kiedy co dziecie spi, bo ja prawie ciagle czuje ruchy. A juz najbardziej jak cos zjem. Czasami dostaje tak silne kopniaki (np. lezac w lozku pod koldra), ze cala koldra "chodzi". Mam nadzieje, ze w brzuchu sie wyszalaje a jak juz z niego wyjdzie bedzie super spokojna ;)

Hej, czy na każdym USG można sprawdzić długość i wagę naszych dzieci?? czy tylko na lepszym sprzęcie?? bo ja mam lekarza ze starociem i ciekawa jestem czy na wizycie 19.XII będę miała szansę się czegoś dowiedzieć... a wszyscy dookoła już się pytają ile gagatek waży...

wagę można sprawdzić, a długości nikt Ci na tym etapie ciąży nie poda bo dzidzia w kłębek zwinięta ;-)

krisowa a dlaczego nie możesz liczyć ruchów?
bo ich nie czuje dobrze :baffled: na usg dziecko sie rusza bardzo a ja ledwie czasem coś poczuje... tak bywa :/

ja za tydzien mam wizyte
nogi mi pouchna, czasem schodzi opuchlizna, czasem nie, w srode mocz krew i hormony robie, to zobacze co w trawie piszczy, oby nic :-D

daissy zgadzam sie z tym wzrostem dzidzi i choc lekarze podaja to nie jest to do konca wiarygodne, bo maluch mocno sie rusza i jest wygięty, najwazniejsza waga

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry