reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
ja juz po wizycie oczywiscie nie zbadal mnie recznie:baffled: wiec nie wiem jak szyjka rozwarcie itd zwazyl zmierzyl cisnienie i zrobil usg mowi ze wszystko jest oki mala wazy 3600:-)oczywiscie dalej jest odwrocona nozkami do wyjscia wiec bez zmian:tak:nastepna wizyta 30.01.2012

My także już po wizycie. Rozwarcie na palec, brzuch obniżony, dzidzia ułożona główką w dół, waży 2800. Także wszystko w porządku. Pozostaje nam tylko czekać.
Gdyby jednak nic się nie działo mam iść do szpitala 9 lutego.

I my po wizycie :-) Wszystko ok przeplywy dobre tylko wod mam malo tzn. w normie ale na granicy.
Ginka twierdzi, ze cos sie rozwiera, szyjka miekka ale raczej nie wrozy szybszego rozwiazania niz ok terminu :-p
Mala wazy 3432 g :-) wiec spora, ale ginekolog mowi, ze nie wrozy jej wiecej niz 3700 g ( zobaczymy!! :wściekła/y: :-D ) Termin z USG przesunal mi sie z 31 stycznia na 5 lutego ----- to moj wymarzony termin porodu :-) ja tez jestem z 5...tyle, ze maja :-p
Natalia a Ty masz cesarke ustalona, czy jak??
Pani doktor pocieszyla mnie, ze szczuple osoby maja szybszy i latwiejszy porod z reguly i zebym nawet nie myslala byc jakims wyjatkiem :-)

maron termin mam na 11 luty ale cesarke mam juz ustalona na 01.02.2012 także jeszcze tylko 7 dni:-)i zobacze moja ksiezniczke:-)

ja ostatnio ciągle po przychodniach i lekarzach latam, bo najpierw ten paciorek, wczoraj endokrynolog, a dziś KTG i ginekolog ;)
u endo- wszystko ok nie muszę dalej się martwić, bo wszystkie badania wyszły ok, co prawda fT4 jest trochę poniżej normy, ale babka powiedziała, że w ciąży może tak być, więc jej wierzę-dostałam zaświadczenie dla gina, że wszystko jest ok :)
a dziś po wizycie u gina też raczej w porząsiu, uspokoił mnie odnośnie paciorkowca, leczyć mnie teraz już nie będą dopiero w trakcie porodu
na następne ktg idę za tydzień, juz pewnie do końca będę tak chodzić, bo mała coś jest mało ruchliwa-ja to wiem, bo mi ją tam zaczepiali, przyciskali, kazali zmieniać pozycję, a ta twardo spała ;p dopiero jak wyszliśmy z przychodni to dała czadu, aż musiałam na środku chodnika stanąć, bo tak mnie rwało w pachwinie ! na szczęście po chwili przeszło ;)
dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu, na kolejną wizytę mam je zrobić, więc w przyszłym tyg polatam sobie znów po przychodniach

reklama
Do góry